Emilie Enger Mehl: – Veldig leit for alle parter

Partikollega og stortingsrepresentant Emilie Enger Mehl (24) fra Åsnes i Hedmark, var ikke kjent med at det hadde kommet varsler mot fylkesordfører Dag Rønning.

Emilie Enger Mehl

UKJENT MED VARSLER: Emilie Enger Mehl sier hun ikke var kjent med at det hadde kommet varsler Mot Dag Rønning før i dag. – Trist sak for alle parter, sier hun.

Foto: Trond Ivan Hagen / NRK

– Dette var ukjent for meg fram til i dag. Jeg har hatt et godt forhold til Dag de årene jeg har jobbet sammen med ham, sier Enger Mehl.

Tidligere i dag kom det fram at fylkesordfører Dag Rønning trekker seg, på grunn av mye alkohol og upassende oppførsel.

– Rønning søker om varig fritak på grunn av upassende oppførsel. Dette har vært gjennom en grundig vurdering, sa leder i Hedmark Sp, Åsa Gjestvang, på en pressekonferanse i dag.

Åsa Gjestvang orienterer om Dag Rønning

PRESSEKONFERANSE: Åsa Gjestvang orienterte om saken i Hedmark Fylkeskommune i dag.

Foto: Knut-Øyvind Hagen / NRK

– Trist sak

Enger Mehl er stortingsrepresentant for Hedmark Sp, og sitter i justiskomiteen på Stortinget. Enger Mehl er også kjent som vinner av NRK-realityserien Anno i 2015.

Hun synes saken rundt Dag Rønning er trist, men sier at det samtidig er positivt at sakene det varsles om kommer fram i lyset.

– Dette er trist for alle parter. Men det er bra at tingene blir tatt på alvor, og det virker som fylkeskommunen har håndtert det på en god måte.

Knut M. Olsen

KLOK AVGJØRELSE: Knut M. Olsen sier han støtter Dag Rønning i sin avgjørelse om å trekke seg.

Foto: Hans-Olav Rise / NRK

– Klok avgjørelse

Generalsekretær i Senterpartiet. Knut M. Olsen, sier han støtter Rønnings avgjørelse om å trekke seg som fylkesordfører i Hedmark.

– Dette er en sak som er varslet til fylkeskommunen, ikke til partiet. Vi ble orientert om den første saken da den oppsto tilbake i tid, sier Olsen til NRK.

Han forteller at partiet ble orientert om flere varsler rundt juletider i 2017, og at partiet har hatt full tillit til at fylkeskommunen har håndtert meldingene om upassende oppførsel på en god måte.

– Vi har ikke mottatt varsler direkte til partiet, sier han.

– Hvordan blir Rønning ivaretatt?

– Vi har dialog med Dag Rønning, og prøver å bistå ham i denne, også for ham, vanskelige situasjonen.