NRK Meny
Normal

Elisabeth sprenger grenser

Elisabeth Kristoffersen er første nordmann som har svømt 50 meter under isen.

Elisabeth Kristoffersen.

Elisabeth Kristoffersen fra Gjøvik bryter stadig nye grenser som fridykker.

Foto: Trond Kristoffersen


Sist helg gjennomførte Elisabeth Kristoffersen som eneste jente et dykk under isen i Danmark sammen med noen danske mannlige fridykkere, blant annet regjerende verdensmester Stig Severinsen.

Hun svømte 50 meter under isen på ett åndedrag! Vanligvis svømmer hun bryst, men svømmeturen under isen ble gjennomført på ryggen.

Etter det vi erfarerm er dette ikke noen gang gjort av en norsk fridykker. For ett år siden svømte Elisabeth 35 meter under isen.

Elisabeth Kristoffersen

Elisabeth gjør seg klar til svømmeturen under isen i Danmark.

Foto: Trond Kristoffersen

Her kan du lese om dykkereventyret på Elisabeth Kristoffersen

Iskald førnøyelse.

Isbading er en vintersport, svømming under isen en annen. Elisabeth foretrekker den siste.

Foto: Trond Kristoffersen

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

  • Berging av vogntog

    Rv 3 Sætre i Hedmark er midlertidig stengt pga berging av et vogntog. Berging er estimert til ca 1 time. Omkjøring via fv 606.

  • Røykutvikling i Lillehammer

    En person ble sendt til helsesjekk etter røykutvikling i en bolig i Lillehammer i natt. Brannvesenet rykket ut til boligen klokka 0200, og fikk raskt kontroll på stedet. Røykutviklingen skyldtes hodetelefoner som var lagt på to kokeplater som var slått på.

  • Kinesisk snøkunst til Beitostølen

    Neste veke kjem ei gruppe med kinesiske snøskulptørar til Beitostølen for å starte arbeidet med eit stort kunstverk i snø, melder OA. I alpinbakken har dei nå laga ein snøhaug på tusen kubikk som dei langreiste kunstnarane skal få boltre seg i. Kunstverket er ein del av avtala som Beitostølen resort har inngått med millionbyen Harbin i Kina.