NRK Meny

Elektrifisering av jernbane

 • Ønsker større satsning på jernbane

  NHO, LO og Skogeierforbundet vil ruste opp jernbanene fra nord til sør for 2,6 milliarder kroner, skriver Nationen. Industrimiljøene håper at Nasjonal Transportplan 2018-2029, som legges frem i vår skal følge opp kravet om å få mer gods over på bane.

 • Anbefaler grønne tog på Rørosbanen

  Jernbaneverket anbefaler at Røros- og Solørbanen elektrifiseres nå. Elektrifisering av Rauma- og Nordlandsbanen er satt på vent. Samferdselsminister Ketil Solvik Olsen mottok rapporten fra Jernbaneverket i ettermiddag.

 • Elektrisk jernbane?

  I dag kommer det svar på om Jernbaneverket vil jobbe for elektrifisering av dieselbanene Røros- og Solørbanen. Jernbanedirektør Elisabeth Enger overleverer sin rapport til samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen. Politikere fra Hedmark har lenge kjempet for elektrifisering.

  Tog
  Foto: NRK

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Skyldig i forsettlig drap


  I ankesaken mot mannen som ble dømt for drapet på Egil Tostrup Bråten fra Våler (bildet), har juryen i Borgarting lagmannsrett kjent han skyldig i forsettlig drap og forsøk på grovt ran. Straffeutmålingen blir klar senere.

  Tostrup Bråten, åsted
  Foto: POLITIET/RUNA VICTORIA ENGEN / NRK
 • Lastebilvelt - Dovrebanen er stengt

  Ingen ble skadd da en lastebil veltet i Jernbanegata i Stange litt før klokka 10.00 i formiddag.Bane Nor melder at Dovrebanen er sperret mellom Stange og Tangen etter lastebilvelten. For biltrafikken er det lokal omkøring.