NRK Meny

Elektrifisering av jernbane

 • Ønsker større satsning på jernbane

  NHO, LO og Skogeierforbundet vil ruste opp jernbanene fra nord til sør for 2,6 milliarder kroner, skriver Nationen. Industrimiljøene håper at Nasjonal Transportplan 2018-2029, som legges frem i vår skal følge opp kravet om å få mer gods over på bane.

 • Anbefaler grønne tog på Rørosbanen

  Jernbaneverket anbefaler at Røros- og Solørbanen elektrifiseres nå. Elektrifisering av Rauma- og Nordlandsbanen er satt på vent. Samferdselsminister Ketil Solvik Olsen mottok rapporten fra Jernbaneverket i ettermiddag.

 • Elektrisk jernbane?

  I dag kommer det svar på om Jernbaneverket vil jobbe for elektrifisering av dieselbanene Røros- og Solørbanen. Jernbanedirektør Elisabeth Enger overleverer sin rapport til samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen. Politikere fra Hedmark har lenge kjempet for elektrifisering.

  Tog
  Foto: NRK

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Ny spiller til Storhamar håndball

  Storhamar håndball har signert juniorlandslagsspiller Guro Nestaker fra Oppsal. Det skriver klubben i en pressemelding. 19 år gamle Nestaker er opprinnelig fra Gjøvik. Venstrebacken har skåret 178 mål på 52 kamper for juniorlandslaget.

 • Lastebil veltet på Dokka

  En lastebil har veltet over på siden på fylkesvei 33 ved Nordsinni på Dokka. Ingen skal være skadet. Politiet melder på Twitter at det er glatt på stedet. Bergingsbil er på vei og trafikken blir dirigert manuelt.

 • Rekordvern av skog

  Regjeringen har i dag vernet en rekke skogområder i Hedmark og Oppland. Skogområdene ligger i kommunene Sør-Odal, Stor-Elvdal og Åsnes i Hedmark, og kommunene Sel, Nord-Fron, Gjøvik, Nordre Land, Østre Toten, Etnedal, Nord-Aurdal, Gran og Lunner i Oppland. Totalt ble 49 nye skogområder i ti fylker vernet i dag.

  Gammel granskog i Engerdal
  Foto: OLE MARTIN SPONBERG / NRK