NRK Meny
Normal

Eks-politimann dømt til 16 dager i fengsel

En pensjonert politimann er dømt til fengsel for å ha flyttet en ulovlig skutt ulv.

Ulv

DØMT: Den tidligere politimannen må i fengsel etter å ha involvert seg i etterspillet av ulovlig ulvejakt.

Foto: Per Løchen / Scanpix

Politimannen har lagt alle kort på bordet og tilstått å ha flyttet en ulv som ble skutt i Åmot. 64-åringen ble dømt til 16 dagers ubetinget fengsel og dette var to dager mindre enn aktors påstand på 18 dager.

Saken gikk som tilståelsesdom i Sør-Østerdal tingrett. Det vil si at den tiltalte erkjente straffskyld etter tiltalen.

– Handlet i panikk

Bakgrunnen for saken var at han ble oppringt av en jaktkamerat som lurte på om han kunne komme og hente ham. Denne mannen er også tiltalt i den store ulvesaken fra Hedmark.

Da politimannen kom til møteplassen, viste kameraten frem tre rever og en ulv han hadde skutt. Dermed endte eks-politimannen med å flytte ulven i sin bil til en koie i nærheten.

Det har ikke lykkes NRK å få tak 64-åringen advokat, Helge Hartz, men under rettssaken sa han at eks-politimannen nærmest hadde handlet i affekt.

– Hadde han vært klar over at det var skutt en ulv før han dro opp til Åsta, så hadde han ikke kjørt dit. Men da han først havnet opp i situasjonen, handlet han i panikk, og gjorde som han gjorde, noe han uttrykte anger for i retten. Han skal selvfølgelig ta sin straff for det.

Ville ha betinget

Hartz mente aktors påstand på 18 dager ubetinget var alt for streng, og ville i stedet ha 18 dager betinget fengsel.

Aktor ville også at tiltalte skulle miste jaktretten i to år, men dette ble ikke hørt.

Den 64 år gamle pensjonerte politimannen fra Elverum er ikke blant de tiltalte i den store ulvesaken, hvor 11 personer er siktet for ulovlig ulvejakt i Hedmark. Politimannens kamerat står tiltalt for ulovlig ulvejakt i begge saker.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Nytt nei til gjenopptakelse

  Kommisjonen for gjenopptakelse av straffesaker har nok en gang sagt nei til å gjenoppta saken rundt brannen på Øvre Sukkestad gård i 2010.Det skriver avisa Oppland Arbeiderblad. Mannen insisterer på at han er uskyldig dømt.

  Brann Østre Toten
  Foto: Jon Harald Gjesdal
 • Kartlegging av fastlegekontor

  Ingen fastlegekontor i Hedmark og Oppland er blant de ti beste i landet, viser kartlegging fra Forbrukerrådet. I Oppland kommer Gran legesenter best ut, mens Tangen legesenter topper i Hedmark. Sjekk ditt eget fastlegekontor på nrk.no

 • Tatt i fartskontroll på Tynset

  En sjåfør ble ilagt forenklet forelegg i en laserkontroll på Aumliveien på Tynset i morges. Høyeste hastighet var 49 kilometer i 30 sone.