NRK Meny
Normal

Eks-politimann dømt til 16 dager i fengsel

En pensjonert politimann er dømt til fengsel for å ha flyttet en ulovlig skutt ulv.

Ulv

DØMT: Den tidligere politimannen må i fengsel etter å ha involvert seg i etterspillet av ulovlig ulvejakt.

Foto: Per Løchen / Scanpix

Politimannen har lagt alle kort på bordet og tilstått å ha flyttet en ulv som ble skutt i Åmot. 64-åringen ble dømt til 16 dagers ubetinget fengsel og dette var to dager mindre enn aktors påstand på 18 dager.

Saken gikk som tilståelsesdom i Sør-Østerdal tingrett. Det vil si at den tiltalte erkjente straffskyld etter tiltalen.

– Handlet i panikk

Bakgrunnen for saken var at han ble oppringt av en jaktkamerat som lurte på om han kunne komme og hente ham. Denne mannen er også tiltalt i den store ulvesaken fra Hedmark.

Da politimannen kom til møteplassen, viste kameraten frem tre rever og en ulv han hadde skutt. Dermed endte eks-politimannen med å flytte ulven i sin bil til en koie i nærheten.

Det har ikke lykkes NRK å få tak 64-åringen advokat, Helge Hartz, men under rettssaken sa han at eks-politimannen nærmest hadde handlet i affekt.

– Hadde han vært klar over at det var skutt en ulv før han dro opp til Åsta, så hadde han ikke kjørt dit. Men da han først havnet opp i situasjonen, handlet han i panikk, og gjorde som han gjorde, noe han uttrykte anger for i retten. Han skal selvfølgelig ta sin straff for det.

Ville ha betinget

Hartz mente aktors påstand på 18 dager ubetinget var alt for streng, og ville i stedet ha 18 dager betinget fengsel.

Aktor ville også at tiltalte skulle miste jaktretten i to år, men dette ble ikke hørt.

Den 64 år gamle pensjonerte politimannen fra Elverum er ikke blant de tiltalte i den store ulvesaken, hvor 11 personer er siktet for ulovlig ulvejakt i Hedmark. Politimannens kamerat står tiltalt for ulovlig ulvejakt i begge saker.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Storhamar tapte – Løke vist ut

  Storhamars håndballjenter tapte 25-34 borte mot Vipers i kveld. Heidi Løke fikk rødt kort. Tapet gjør at Storhamar med all sannsynlighet er ute av gullkampen i årets eliteserie.

 • Trafikkuhell på E16

  Det har vært to mindre trafikkuhell på E16 Kongsvinger, med flere involverte biler. Det er glatt på stedet. Noen involverte er blitt fraktet til legevakten og sjekkes for skader.

 • Lillehammer vant etter forlengning

  Lillehammer hockey vant ettermiddagens semifinalekamp mot Sparta 2-1. Kampen gikk til spilleforlengning. Seiersmålet ble satt inn av Mads Homdrom. Dermed leder både Lillehammer og Storhamar 2-0 i kamper, og ligger godt an til å få møtes i finalen.

  Lillehammer - Sparta
  Foto: Stein Schinstad / NRK