Effektive Sundet med storseier

Før oppgjøret mellom Nybergsund Ham-Kam ble sparket i gang var det HamKam som hadde presset på seg. 90 minutter senere har Ivar Rønningen plukket fire ballen ut av nettet og Nybergsund stukket av med alle poengene.

Nybergsund - Ham-Kam
Foto: Bjarne Skarpmo

Det startet så bra for hjemmelaget. På sin første sjanse satt Nybergsund inn ballen. Målscorer var Remond Mendy. Og det var nettopp Mendy som skulle stå i fokus i de kommende 84 minuttene.

Senegaleseren tidvis lekte, styrte og brukte Ham-Kam-spillerne som rundingsbauger. Ytterligere to scoringer ble det for senegaleseren i hans avskjedskamp.

– Gjorde det for Marielle

Remond Mendy

Remond Mendy

Foto: Bjarne Skarpmo

Hovedpersonen selv var i kjempehumør da NRK møtte han i mixed-zone etter kampslutt. Senegaleseren ville gjerne beskrive hvordan han satt inn målene, hvordan det føltes og hvem han tenkte på når han sett ballene i nettet.


– I dag scoret jeg for Marielle(Faldmo, lagleder for Nybergsund), sa en meget fornøyd Mendy.


Marielle Faldmo har spilt en viktig rolle i hans liv. Laglederen var både vært mor, kokk og alt annet for spillerne i Nybergsund. Mendy var full av godord om både Faldmo og de andre i klubben. Senegaleseren medgir at han kommer til å savne laglederen og de andre klubben.


– Jeg kommer til å savne alle her i klubben. Jeg har hatt det veldig bra, men livet må gå videre, fortalte Mendy.


Senegaleseren vil gjerne spille på så høyt nivå som mulig, og mener at mulighetene er gode i Hønefoss.


– Hønefoss er en god klubb. Jeg kjenner ikke noe særlig til dem, men jeg er sikker på at de vil hjelpe meg med å få spilt på et så høyt nivå som mulig. Det er målet mitt som fotballspiller, uttalte Mendy.

Solide defensivt

Nybergsund-trener Ola Brenden var også strålende fornøyd etter kampslutt.

-Alle poeng er viktige, men det er selvsagt herlig når de kommer i en sånn setting. Rammen rundt er helt fantastisk i dag, medga en glad Ola Brenden.

Brenden ville videre peke på det defensive som en viktig del av seieren.

-Vi spiller klokt og godt defensivt i dag. Dette gir oss selvsagt mange overganger, noe som ga flere mål. Vi var solide bakover og effektive framlover, konkluderte Brenden.

Mye folk

Lokaloppgjør trekker alltid mye folk på dette nivået. Dette var også tilfellet i dag. 954 tilskuere ble registrert i Nybergsund. Det er publikumsrekord for Nybergsund denne sesongen. Nybergsund-keeper Yngve Sandbuløkken var godt fornøyd etter kampen.

– Det er alltid deilig med poeng, men rammen og alt annet rundt gjør dette helt fantastisk, strålte Nybergsunds solide sisteskanse.

Nybergunds Yngve Sandbuløkken gjorde en solid innsats i målet i dag, og stoppet samtlige av Ham-Kams store sjanser. Sjansestatistikken var jevn, men Sandbuløkken selv mente ikke at han var den avgjørende forskjellen.

-Jeg gjør en god kamp i dag, men det er lagmoralen som er det sterkeste i dag, sa en noe sjenert Sandbuløkken.

Allerede førstkommende onsdag skal både HamKam og Nybergsund i aksjon igjen. Nybergsund skal ta turen til Sandnes for å møte Sandnes-Ulf til dyst, mens HamKam tar imot Bodø/Glimt hjemme.