Drapssiktet tidligere mistenkt for vold mot kona

Politiet var i desember i kontakt med mannen, som nå er siktet for å ha drept sin kone på Flisa, etter mistanke om vold.

En kvinne ble funnet død i dette huset på Flisa

FUNNET DØD: En kvinne ble funnet død på Flisa onsdag i påsken. Hennes mann er siktet for å ha drept henne.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Onsdag kveld, den 23. mars, ble en kvinne i 50-årene funnet død i en leilighet på Flisa i Solør. Funn på stedet førte til at hennes mann ble pågrepet og siktet for drap.

Utsatt for omfattende vold

Det var han som ringte nødsentralen.

– Den foreløpige obduksjonsrapporten viser at den avdøde har blitt utsatt for omfattende stump vold, altså slag, spark og lignende mot kroppen som førte til at hun døde, sier politiadvokat Henning Klauseie.

Politiet utenfor huset der en kvinne ble funnet død.

RINGTE: Den siktede mannen ringte sjøl til nødsentralen for å få hjelp. Funn på stedet førte til at han ble siktet for drap på sin kone.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Den siktede erkjenner å ha utsatt kvinnen for vold, men sier det ikke var meningen å drepe henne. Han sitter varetektsfengslet og har samtykket til dette.

– Den forklaringen han ga til politiet på skjærtorsdag ser ut til å stemme godt overens med de tekniske funn vi har så langt og observasjoner som er gjort på stedet.

Mannens forsvarer Ove Herman Frang sier siktede er lei seg og fortvilet over det som har skjedd.

– Mistenkte vold

Forsvarer Ove Herman Frang

FORTVILT: Advokat Ove Herman Frang sier den siktede er fortvilt og lei seg for det som har skjedd.

Foto: Juliane Kravik / NRK

Begge de to er fra før kjent for politiet. Mannen er dømt flere ganger for narkotikaforbrytelser, kjøring i påvirket tilstand og vold. Voldsdommen ligger noe tilbake i tid og gjelder ikke hans kone.

Politiet var i kontakt med ekteparet ved juletider i fjor etter mistanke om vold.

– Vi klarte ikke få noe svar fra hverken mannen eller kvinnen som tydet på at det var utøvd vold. Nå har vi fått mer svar på det. Det er uheldig, men slett ikke uvanlig at fornærmede nekter å forklare seg om voldsutøvelse fra nærstående, sier Klauseie til NRK.

Forsvarer Frang sier han ikke har snakket med siktede om hendelsen før jul, og at dette heller ikke ble tatt opp i avhøret som ble gjort skjærtorsdag.

– Dette vil bli tatt opp med ham i neste avhør.

Venter på rapporter

Henning Klauseie

POLITIET: Politiadvokat Henning Klauseie sier politiet nå avventer rapporter fra kriminalteknikerne og Folkehelseinstituttet. De skal også gjennomføre flere avhør av vitner.

Foto: Joar Elgåen / NRK

Politiet begynner å få en viss oversikt over hendelsesforløpet på Flisa på onsdag, og skal finne ut mer om hvor i hjemmet volden skjedde og over hvor lang tid.

– Der må vi støtte oss en del på de tekniske bevisene vi får fra kriminalteknikere når de er klare med sine rapporter. Vi avventer rapporter fra dem og Folkehelseinstituttet før vi gjør nye avhør av siktede.

Politiet skal også avhøre flere vitner, som kanskje kan si mer om relasjonen mellom mannen og den drepte kvinnen. Det var ingen vitner til det som skjedde.

NRK anbefaler