NRK Meny
Normal

Drapssiktet innrømmer vold mot død kamerat

Mannen i 30-årene som er siktet for å ha drept sin kamerat i Elverum tirsdag natt, innrømmer at han utøvde vold mot avdøde. Han skal ha brukt en sabel-lignende gjenstand.

Etterforsker utenfor leilighet på Mastmoen der person er funnet drept

ETTERFORSKER: Politiet fant blodspor i trappeoppgangen og fulgte disse opp til siktedes leilighet. Innenfor fant de en mann død. Det ble også funnet spor utenfor blokka.

Foto: Frode Meskau / NRK

En mann ble funnet død ved 01.45-tida natt til tirsdag i en leilighet i boligområdet Mastmoen i Elverum. Ifølge den foreløpige obduksjonsrapporten døde mannen av skader han ble påført.

– Brukte gjenstand

Politiet pågrep kort tid etter en mann og siktet ham for drap. Onsdag ble mannen fremstilt for varetektsfengsling. Den siktede samtykket til vareteksfengsling med brev- og besøksforbud i fire uker.

– Han husker mer detaljer fra hva som fant sted i leiligheten hans. Det har kommet fram opplysninger som tilsier at han har utøvd vold mot avdøde. Han har ingen synlige skader, og har ikke gitt uttrykk for at avdøde angrep ham, sier hans forsvarer Helge Hartz.

Siktede har, ifølge politiet, forklart seg greit om det som skjedde og har sagt seg villig til å forklare seg videre i saken.

I en pressemelding skriver politiet at siktede har forklart han påførte avdøde skader ved hjelp av en sabel-lignende gjenstand.

Meldte seg sjøl for politiet

Siktede har forklart at han og avdøde var kamerater, og det skal ikke ha vært noen uoverensstemmelser mellom de to.

Helge Hartz

FORSVARER: Advokat Helge Hartz er forsvarer for mannen som er siktet for å ha drept sin kamerat.

Foto: NRK

– De satt hjemme hos siktede og drakk litt alkohol og hadde det egentlig hyggelig, så utviklet det seg på et tidspunkt. Så mye mer enn det ønsker jeg ikke å si.

Politiet rykket ut til leiligheten etter melding fra naboer om bråk. Inne i leiligheten fant de en død mann.

– Ved 02-tida ringte en mann til politiet og sier han har tatt livet av en venn og ønsket å melde seg for politiet, fortalte etterforskningsleder Roger Næss i går.

Forsvarer Helge Hartz sier han ikke er kjent med at siktede har sagt at han har tatt livet av vennen.

– Han holder fast ved at det er utøvd vold. Han har forklart seg om det, og fant det riktig å melde seg for politiet.

– Ikke ambulanse?

Drap på Mastmoen

RINGTE POLITIET: Mannen som er siktet melde seg sjøl til politiet ved 02-tida natt til tirsdag. Han eier leiligheten som avdøde ble funnet i.

Foto: Frode Meskau / NRK

– Han mente det var riktig å kontakte politiet, sier Hartz.

Ifølge politiet var mannen død da de ankom leiligheten, og skader på avdøde tilsier at det er brukt et stikk– eller slagvåpen.

Samtykker til fengsling

Mannen i 30-årene har fått presentert siktelsen for seg, men har ikke tatt stilling til skyldspørsmålet. Han er siktet etter straffelovens paragraf 275 som går på drap.

– Det foreløpige avhøret av ham i går ga ikke grunnlag for å endre siktelsen, sier politiadvokat Kaja Borg.

Siktede blir i dag framstilt for varetektsfengsling i fire uker, noe han samtykker til.

– Bakgrunnen er den alvorlige hendelsen han er siktet for, og vi begrunner fengslingen primært med fare bevisforspillelse.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Mor og far feirer OL-gull

  Det ble gull i laghopp i PyeongChang i dag. Lillehammer gutten Robert Johansson var ankermann på det norske gullaget. Hjemme hos mor Helga og far Gorm Johansson på Vingnes i Lillehammer var det vill jubel.

  Gorm og Helga Johansson
  Foto: ALEXANDER NORDBY / NRK
 • Skyldig i forsettlig drap


  I ankesaken mot mannen som ble dømt for drapet på Egil Tostrup Bråten fra Våler (bildet), har juryen i Borgarting lagmannsrett kjent han skyldig i forsettlig drap og forsøk på grovt ran. Straffeutmålingen blir klar senere.

  Tostrup Bråten, åsted
  Foto: POLITIET/RUNA VICTORIA ENGEN / NRK
 • Lastebilvelt - Dovrebanen er stengt

  Ingen ble skadd da en lastebil veltet i Jernbanegata i Stange litt før klokka 10.00 i formiddag.Bane Nor melder at Dovrebanen er sperret mellom Stange og Tangen etter lastebilvelten. For biltrafikken er det lokal omkøring.