NRK Meny
Normal

FIFA-dommer hoppet i iskalde Mjøsa til støtte for kreftsaken

Fotballdommer Svein-Erik Edvartsen fra Hamar tok et bad i Mjøsa for kreftsaken. Nå utfordrer han ordfører Morten Aspeli til å gjøre det samme.

Bader for kreftsaken

– Iskaldt, det var det, sier Svein-Erik Edvartsen. Mjøsa først i mai er ikke akkurat sydhavet, men det stoppet ikke fotballdommeren.

– Det var ikke så kaldt at det ikke gikk an.

For en god sak går det meste an. Nå går bading til støtte for en god sak som en farsott over Facebook. Trenden skal ha startet på Færøyene, men utfordringene har spredt seg i alle himmelretninger gjennom sosiale medier.

Det startet med små utfordringer som ga ei flaske rødvin til den som badet, men ble raskt mer målrettet, og nå bader de fleste for en god sak. Kreftforeningen i Nord. Norge har fått inn 170.000 kroner.

– Er det sant?

– Hva, er det sant?

Berit Jevnaker i Kreftforeningen Innlandet er målløs. Hun vet ikke om det er kommet inn penger til dem. Men hun har registrert at kjentfolk har hoppet i vannet.

– Et morsomt stunt, smiler hun, og synes det er flott at mange tenker på dem.

– Har du funnet fram badedrakten sjøl?

– Ikke ennå. Jeg er ikke utfordret, men blir jeg det, skal jeg bade, sier Jevnaker.

Rød og hvit badekåpe

I ettermiddag var det i alle fall Edvartsens tur. I elegant hvit og rød badekåpe jogget mannen som i helga dømte Haugesund- Ålesund ut på ei av båtbryggene i Hamar, vrengte av seg kåpa, og hoppet i det iskalde vannet.

Nå gleder han seg til å se videoen av ordfører Morten Aspeli, en av de 11 han har utfordret til å bade og/eller gi 2000 kroner i støtte til Hockey mot kreft.

– Jeg bader ikke med høyhalsa ullgenser, genser, T-shirts, trenings-t-shirts, tights-bukse, joggesko, slippers eller crocs som jeg har notert meg at mange andre gjør, sier Edvartsen til NRK Hedmark og Oppland.

Det var kaldt

FIFA-dommer Svein-Erik Edvartsen

Edvartsen kjørte Baywatch-stil, og fikk hjelp av videoekspert Mathias Saxrud til videoen. På sin egen facebookside har dommeren, som til daglig er direktør i Lørenskog ishockeyklubb, lagt ut Baywatch sin egen «theme-song».

Utfordret 11 nye

Den 34 år gamle FIFA-dommeren ble utfordret av tippeligadommerkollega Per Ivar Staberg på lørdag.

– Siden jeg både kjørte fly og dømte i går, fikk jeg innvilget badeutsettelse til i dag, sier Edvartsen.

Han har utfordret 11 nye personer, blant dem Hamar-ordfører Morten Aspeli, og dommerkollegaene Svein Oddvar Moen, Frank Andås og Kim Tomas Haglund.

– Jeg regner med at alle leverer. I motsatt fall er det fryktelig skuffende, sier Edvartsen.

SISTE: Etter det vi erfarer, skal ordfører Morten Aspeli bade i kveld.

Skal du?

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Leide PR-hjelp til E6-kamp

  Regionrådene leide inn PR-byrå for å få fortgang i videre utbygging av E6 gjennom Gudbrandsdalen. Ifølge GD kom regningen på 380 000 kroner. Målet var å få E6 på dagsorden før behandlingen av Nasjonal Transportplan.

  Planter igjen ny E6 Sjoa
  Foto: Even Lusæter / NRK
 • I retten for overgrep mot småjenter

  Idag starter rettssaken i Gjøvik tingrett mot en 39 åring som er tiltalt for grove seksuelle overgrep mot 6 småjenter, blant dem hans egen niese. Aktor Thorbjørn Klundseter, har tatt forbehold om påstand om forvaring med en tidsramme på 12 år.

 • Hedmark slo Oppland i TV-aksjon

  Hedmark slo Oppland i TV-aksjon til Unicef. Vel 8.9 millioner kroner er kommet inn i Hedmark, mens i Oppland er summen til nå vel 8,1 million kroner. Beste kommune i Hedmark er Engerdal, mens innbyggere i Lesja ga mest i Oppland.

  Bøssa TV-aksjonen 2017
  Foto: Anette Torjusen / NRK