NRK Meny
Normal

4 uker varetekt etter dødsfall i Søndre Land

En mann i 50-åra ble tirsdag ettermiddag varetektsfengslet i 4 uker med brev - og besøksforbud, etter dødsfallet i Søndre Land. Mannen er siktet for vold i nære relasjoner.

Stedet død kvinne på Odnes i Søndre Land bodde

DØDSFALL SØNDRE LAND; mann i 50-åra varetektsfengslet i 4 uker.

Foto: Ole Martin Sponberg / NRK

Søndag 11. juni ble politiet varslet av AMK om en mulig voldshandling overfor en kvinne i Søndre Land.

Tilstanden til kvinnen ble meldt som alvorlig til politiet, og hun var under medisinsk behandling av ambulansepersonell på stedet. Kvinnen døde på Oslo universitetssykehus senere søndag kveld.

Politiet har etterforsket saken som en alvorlig voldshandling. Mandag kom obduksjonsrapporten.

– Den viste at kvinnen trolig døde av sykdom. I tillegg ble det opplyst at kvinnen hadde mye ytre skader på kroppen opplyser politioverbetjent Siv Anita Opsahl.

Opprettholder siktelsen

En mann i 50-åra ble pågrepet og siktet for kroppskrenkelse mot kvinnen. Han er fortsatt siktet.

Bakgrunnen for det er at kvinne hadde ytre skader da hun ble funnet, og en familievoldssak fra april i år, som fortsatt er under politietterforskning.

Det er foreløpig uklart hva som har skjedd. Den videre etterforskningen vil avklare om det har skjedd en straffbar handling eller ei.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

  • Sofie, Emma, Oliver og Jonas

    Sofie var det mest populære jentenavnet i Hedmark i 2017; det samme som på landsbasis. I Oppland er det Emma som topper navnestatistikken. Det mest populære guttenavnet i Hedmark i fjor var Oliver, mens det var Jonas i Oppland.

  • Flere tusen fortsatt uten strøm

    Til tross for at Eidsiva Energi har alt tilgjengelig mannskap ute, er 3300 uten strøm i Hedmark og Oppland. Det er over 1000 mer enn det var i dag tidlig.

  • Lengre distriktssendinger på TV

    NRK forlenger distriktssendingene på TV. Fra og med førstkommende mandag blir sendingen før Dagsrevyen justert opp fra fem til ti minutter. Sendingen før Kveldsnytt består og den totale sendetiden er da tilbake på samme nivå som før omleggingen.