NRK Meny
Normal

Diskuterer prestekona

Bisperådet skal i dag diskutere opptredenen til kona til den overgreps-dømte Glåmdalspresten på et møte om seksuelle overgrep.

Det åpne møte i Kongsvinger mandag kveld hadde seksuelle overgrep og hvordan en kan hjelpe overgrepsofre som tema. Møtet ble arrangert av Kirken og Kongsvinger kommue.

Rapport til biskopen

Kona til den overgreps-dømte presten, som sjøl er prest, hevdet på møtet at mannen er utsatt for justismord og mente at stedatteren løy.

Presten er dømt til åtte års fengsel og til å betale stedatteren over en halv million kroner i erstatning for seksuelle overgrep og grov vold fra hun var fem år gammel.

Prost Knut Nordhaug reagerer sterkt på hennes opptreden og mener den var utidig. Han har nå skrevet en rapport fordi han mener at det var en alvorlig hendelse som biskopen burde få vite om.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

  • Valdresflya åpen

    Valdresflya ble åpnet klokka åtte i dag. Den vil være nattestengt mellom 20.00 og 08.00.

  • Gjøvik Sp ja til sjukehus i Moelv

    Gjøvik senterparti sier JA til storsjukehus i Moelv. Det skriver GD. De er lei alt styret rundt lokaliseringen av det nye sjukehuset. De mener at Gjøvik by vil nyte godt av et sjukehus med mange arbeidsplasser rett over Mjøsa.

  • Ja til Dæhlis Alvdalsplaner

    Flertallet i kommunestyret i Alvdal sa i går kveld ja til Bjørn Dæhlis planer på Steimosletta. Skikongen vil invistere 200 millioner i detaljehandel der. Kommunestyret har vært splitta fordi de er redd det vil gå ut over handel i sentrum.