NRK Meny
Normal

Den nye partisekretæren fikk gode råd av Gro

Kjersti Stenseng fra Nord-Fron ble i dag valgt til den nye partisekretæren i Ap. – Min fremste oppgave er å være det fremste talerøret for den brede bevegelsen i partiet.

Kjersti Stenseng, Gro Harlem Brundtland

Den nye partisekretæren Kjersti Stenseng blir gratulert av Gro Harlem Brundtland.

Foto: Hedvig Bjørgum / NRK

Lørdag ble altså Kjersti Stenseng fra Oppland Arbeiderparti ny partisekretær i Ap.

Hun følger i fotsporene til politiske navn som Martin Tranmæl, Trygve Bratteli, Einar Gerhardsen, Haakon Lie og nå sist Raymond Johansen.

Gleder seg

Kjersti Stenseng

Kjersti Stenseng får applaus på landsmøtet.

Foto: Eline Stenseng Almelien

Nå skal hun forme rollen på sin måte, noe hun gleder seg veldig til. Hun sier det er en viktig rolle fordi Arbeiderpartiet er en bred organisasjon med over 56 000 medlemmer.

– Min fremste oppgave er å være det fremste talerøret for den brede bevegelsen. Når jeg skal diskutere i partiledelsen i Stortingsgruppa når vi kommer i regjeringsposisjon så er det alle medlemmene i partiet, det som rører seg i hele vår bevegelse som jeg skal ta inn til ledelsen og få gjennomslag for.

Gro Harlem Brundtland var en av gratulantene da det ble endelig klart at Stenseng blir den nye partisekretæren.

– Det var veldig hyggelig å snakke med Gro, og få noen gode anbefalinger. Et viktig råd hun kom med som jeg skal ta med videre er å være meg sjøl, og tro på meg sjøl i det arbeidet som jeg skal inn i, sier Stenseng til NRK.

Kjersti Stenseng

Kjersti Stenseng ble valgt til ny Ap-partisekretær under Arbeiderpartiet sitt landsmøte i Folkets Hus lørdag. Partileder Jonas Gahr Støre i forgrunnen til venstre.

Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix

– Blir en god partisekretær

Knut Storberget

HYLLER KOLLEGA: – Stenseng blir en god sekretær, sier Knut Storberget.

Foto: Scanpix/NTB

Knut Storberget, tidligere justisminister og nå Arbeiderpartiets landbrukspolitiske talsmann, har jobbet tett med Stenseng i mange år. Han er full av lovord om sin partikollega.

– Jeg har lært Kjersti å kjenne som en ærlig, brennende og pragmatisk politiker. Jeg tror hun kommer til å bli en god partisekretær for hele landet. Det er viktig med et sentralpartiledd som lytter til grasrota, og jeg kan ikke tenke meg en bedre kandidat enn Kjersti Stenseng.

Storberget mener at man ikke må undervurdere rollen som partisekretær i noe politisk parti og at den er svært viktig i Arbeiderpartiet.

– Historisk sett i vårt parti har vi en lang tradisjon for å gi sekretæren stor makt både politisk og organisatorisk. I mine øyne er dette en usedvanlig sterk posisjon i Arbeiderpartiet.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

  • Trafikkulykke på Ringsakervegen

    Tre personer er kjørt til sykehus for sjekk etter en trafikkulykke på Ringsakervegen, mellom Brumunddal og Rudshøgda. Et barn som var i den ene bilen er uskadd. Årsaken til ulykka er ikke kjent.

  • Brannøvelse ved E6 i Hamar

    Hedemarken brannvesen gjennomfører nå en brannøvelse ved E6, avkjøring Hamar-nord. Øvelsen er en kontrollert nedbrenning av et hus.

    Brannøvelse ved E6 i Hamar
    Foto: Hedemarken brannvesen