NRK Meny
Normal

Countryfestivalen Vinstra er konkurs

Festivalens styreleder ga mandag beskjed om konkurs. Dermed kan 20 år med countrytradisjon være over.

Countryfestivalen på Vinstra 2010

Det spøker for countryen i Vinstra til neste år.

Foto: Inger-Mari Berg / NRK

Styret i Countryfestivalen Vinstra AS har i dag vedtatt å melde oppbud og levere selskapet til skifteretten. Detaljene i konkursmeldingen er ikke klare, men styret skriver i en pressemelding at grunnen til oppbudsbegjæringen er sammensatt.

Styreleder Hans Olav Omtveit vil ikke kommentere bakgrunnen for konkursmeldingen, men sier han er lei seg for det som nå skjer.

En foregangsfestival

– Dette er en trist dag, både for oss og lokalsamfunnet på Vinstra, sier han til NRK.no.

I pressemeldingen legges det vekt på at mangelfull og uriktig rapportering har avdekket at aksjekapitalen er tapt. Dette har gjort at selskapet i dag har en svært vanskelig og uoversiktlig økonomisk situasjon. Styret sier derfor at de ikke ser annen utvei enn å levere selskapet til skifteretten.

Den tradisjonsrike festivalen har eksistert i over 20 år, og tidligere blitt trukket frem som et eksempel til etterfølgelse når det gjelder å drive festival med gode økonomiske rammer.

Se hvordan livet var da countryen regjerte på Vinstra:

Festivalen er konkurs

Countryfestivalen har vært en av de mest profilerte festivalene i Norge.

Vil prøve igjen

Styret sier seg lei for det som nå skjer, men lukker ikke døren helt for at det vil bli festival til neste sommer.

– Selv om dette er en tung dag, må vi prøve å se fremover. Countryfestivalen Vinstra er en god merkevare, så vi får håpe det kan la seg gjøre å arrangere en ny festival til neste år. Tida vil vise om vi lykkes med det, forklarer Omteveit.

Selskapets aksjonærer har lidt et stort og betydelig tap som følge av konkursen og det samme vil kreditorene. Selskapet hadde én heltidsansatt som nå mister jobben.