NRK Meny
Normal

Vil fly inn skiturister

Trysil og Sälen vil ha sin egen charterflyplass. Målet er å gjøre skianleggene tilgjengelige for folk i hele Nord-Europa. – Da kan vi nå 200 millioner mennesker på fire timers transfer.

Trysilfjellet alpinbakke

Trysilfjellet skal ta i mot charterturister

Foto: Mette Finborud Børresen

Kø ved stolheis i Trysilfjellet

Kø ved stolheisen i Trysilfjellet.

Foto: Stein S Eide / NRK

– Vi forventer ingen ytterligere vekst i antallet turister som kommer til Trysil og Sälen i bil. Derfor er det fly som må til for å sikre fortsatt vekst.

Det sier Trysil-ordfører Ole Martin Norderhaug.

En charterflyplass kan åpne for et helt nytt marked av skiturister. Da kan anleggene lett nås av over 200 millioner mennesker i hele Nord-Europa.

Flyplass i Rörbäcknäs

Planen er å bygge ut en småflyplass i Rörbäcknäs i Sverige for 500 millioner kroner. Flyplassen kan stå ferdig i november 2013.

Nå er det opp til den svenske miljødomstolen og godkjenne planene. De skal behandle saken i sommer.

– Hvis vi skal nå et større marked enn vi har i dag, er vi helt avhengige av å få ned reisetida, sier Trysil-ordfører Ole Martin Norderhaug.

Og Trysil har satt seg som mål å øke turistbesøket i framtida. Da er fly og egen flyplass veien og gå.

Video Vil ha charterturister til Trysil

Reporter Arne Trolldalen, fotograf Bjørn Opsahl

Hele Nord-Europa på ski

Trysilfjellet

En charterflyplass kan bringe langt flere turister til Trysilfjellet og Sälen.

Foto: Ola Matsson, Trysilfjellet Alpin AS

Også Bo Halvardsson i Skistar håper de får godkjent charterflyplassen. Det er helt nødvendig for at turismen skal vokse, mener han.

– Gjennom denne flyplassen når vi 200 millioner mennesker på fire timers transfer, altså en time til flyplassen og et par timer på fly. Det er ekstremt bra, sier Bo Halvardsson.

Da tenker han på skiturister fra England, Benelux-landene, Tyskland og hele Polen og de baltiske statene.

– Til og med Moskva er innen rekkevidde da, sier Bo Halvardsson i Skistar.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

  • Telys forårsaket røykutvikling

    Politiet i Innlandet mener det var uforsiktig bruk av telys som forårsaket røykutvikling i en leilighet i Gjøvik søndag morgen. Det oppstod ingen store skader i leiligheten, men politiet oppretter sak.

  • Røykutvikling i Gjøvik

    Politiet i Innlandet melder på Twitter søndag morgen at det er meldt om røykutvikling i en leilighet i Gjøvik. Alle personer skal være ute av leiligheten. Det skal være en del røyk, men politiet har ikke observert åpen ild.

  • Stoppet påvirket bilfører

    Under en trafikkontroll i Elverum sentrum søndag morgen, stoppet politiet en sjåfør som mistenkes for å ha kjørt i påvirket tilstand. Sjåførens førerkort er beslaglagt, og det blir opprettet sak, skriver politiet i Innlandet på Twitter.