NRK Meny
Normal

Brud i jaktklær

De fleste kvinner drømmer om å stå hvit brud. Turid Billingsø fra Kongsvinger valgte jaktklær og jaktstøvler framfor hvit brudekjole og høyhelte sko.

Turid og Lars-Roger Billingsø fra Kongsvinger tok bryllupsfesten i skogen

Turid og Lars-Roger Billingsø fra Kongsvinger tok bryllupsfesten i skogen.

Foto: privat

Den 10. september giftet Turid og Lars-Roger Billingsø fra Kongsvinger seg. Og det var ikke tilfeldig at datoen var 10. september. Dette er nemlig starten på småviltjakta i Norge.

– Datoen var ikke noen tilfeldighet. Denne dagen er veldig spesiell for oss. Vi hadde en diskusjon en stund om hvilken dato vi kom til å huske begge to for det er jo flaut å glemme bryllupsdagen. Vi fant ut at starten på småviltjakta, 10. september, er en dato vi ikke glemmer, sier Turid Billingsø til NRK.

Turid og Lars-Roger Billingsø

Bryllupsfest ved leirbålet.

Foto: privat

Paret giftet seg hos sorenskriveren tidlig fredag morgen, så skiftet de raskt til jaktklær og dro ut på jakt. Festen fikk vente til lørdag den 11. september. Og den foregikk også i jaktklær. I et stort telt i skogen med 60 gjester som alle stilte i jakt- og fritidsklær.

– Mange av våre venner og familier jakter så vi valgte å feire ute i skogen. Det ble ingen brudekjole, men jeg tror jeg er den bruden som har hatt det mest behagelig antrekket på bryllupsfesten, sier bruden som altså stilte i jaktklær og jaktstøvler.

Bryllupsreisen gikk ikke til et eksotisk sted i utlandet, men til skogene i Kongsvinger- og Eidskogområdene.

– Det var selvfølgelig jakt som sto på programmet, ler Turid.

  • Del gjerne din jakt- eller bryllupshistorie med oss!

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

  • Tatt på avfallsplass

    Politiet tok i natt hånd om to menn som hadde tatt seg inn på en avfallsplass på Matrand. De anmeldes for bruk av narkotika og kjøring i påvirket tilstand.

  • To kjørt til arresten

    To berusete menn ble i natt kjørt til arresten og anmeldes for ikke å ha etterkommet pålegg fra politiet i Lillehammer.

  • Mistanke om promille

    En bilfører ble ved midnatt stoppet av politiet i Vallset. Sjåføren mistenkes for ruspåvirket kjøring.