NRK Meny
Normal

Brannstifter sendes ut av landet

En asylsøker innrømmer å ha tent på en brann på Haslemoen i natt. Nå blir han sendt ut av landet.

Brann Haslemoen
Foto: Bjørn Opsahl / NRK

I natt gikk brannalarmen to ganger på mottaket. Første gang var ved midnatt.

Sendes ut av landet

En 32 år gammel asylsøker fra Marokko ble pågrepet mistenkt for å ha tent på ei søppelbøtte på et soverom slik at det ble sterk røykutvikling. Mannen ble satt i arresten i Hamar.

- I avhør i dag har marokkaneren innrømmet brannstitelse. Han har fått ei bot på 2.500 kroner, sier operasjonsleder ved Hedmark politidistrikt, Geir Bekkedal.

- Hva skjer med asylsøkeren nå?

- Han blir sittende i arresten i Hamar til i morgen. Da blir han hentet av politiets utlendingsenhet og kjørt til Trandum. Han blir så uttransportert i løpet av ganske kort tid, sier Bekkedal.

Senere på natta ble det tent på en madrass på et toalett, men ingen er påtent for denne brannen.

Vil ikke stenge

Bare siden i sommer har det vært mellom ti og femten påtente branntilløp ved transittmottaket på Haslemoen. Brannvesenet har flere ganger truet med å stenge mottaket av sikkerhetsmessige grunner. Men det har blitt med trusler. Svaret har vært styrket vakthold. Selv etter to nye branntilløpp natt til fredag, vil brannvesenet fortsatt ikke stenge trasittmottaket.

Nå spør varaordføreren om pratet om stenging bare er tomme trusler.

Varaordfører Gunn Marit Nilsen i Våler mener at brannvesenet nå nærmer seg et punkt hvor de bør gjøre alvor av sine trusler om å stenge.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

  • Gulv i sauefjøs har kollapset

    Et gulv i et sauefjøs i Ringsaker har kollapset. Rundt 60 sauer har falt ned i møkkjelleren. Brannvesenet jobber med å redde ut dyra. Ingen personer har kommet til skade.

  • Badepark i Randsfjorden

    En badepark ute i Randsfjorden er snart fullfinansiert. Parken vil koste 2,4 millioner, men blir gratis å bruke. Planen er at den skal stå ferdig til Randsfjordfestivalen i august, sier Ole Henrik Pedersen i Randsfjordfestivalen.