NRK Meny
Normal

Brann i bilverksted på Lillehammer

Bilverkstedet Mekonomen i Lillehammer har fått omfattende skader etter en brann mandag morgen.

Det ble omfattende sot- og røykskader hos bilverkstedet Mekonomen i Lillehammer etter en brann.

SLUKKET RASKT: Brannvesenet hadde kort kjørevei og kom derfor raskt til bilverkstedet Mekonomen i Lillehammer og fikk slukket brannet som oppstod inne i verkstedet grytidlig mandag morgen.

Politi og brannvesen ble varslet ved 0400-tiden mandag og rykket raskt ut til bilverkstedet som ligger litt nord for sentrum i Lillehammer. Brannen ble raskt slukket, og ingen personer kom til skade.

Verkstedet er blitt fullstendig nedsotet innvendig, og en rekke kjøretøy som stod inne i verkstedet har fått skader. Også butikklokalet og kontorene har fått røykskader.

Innsatsleder Arne Gunstad ved politiet i Gudbrandsdalen opplyser at det strømmet røyk ut fra den nordre delen av bygget da de kom til stedet.

Verksted brannskadet

SOTSKADER: En rekke kjøretøy som stod inne i verkstedet ved Mekonomen i Lillehammer har fått omfattende sot- og varmemeskader.

Foto: Alexander Nordby

– Det er inne på verkstedavdelingen at det har brent. Det er for tidlig å si noe om skadeomfanget. Vi har ikke fått vært inne og sett, sier han.

Politiet ønsker ikke å si noe om hva som kan være årsaken til at brannen oppstod. Ut over dagen vil det bli jobbet med å registrere skader og restverdier på stedet.

– Nå blir brannvesenet på stedet her for å få ut røyken som fortsatt er inne i lokalet. Og så prøver de å redde litt av det som er av verdier inne her. Det har vært mye røyk og det blir det skader av, sier Gunstad.

Roser brannvesenet

Jens Petter Markestad, daglig leder i Mjøsbil AS som eier Mekonomen i Lillehammer, var mandag morgen på brannstedet for å se på skadene.

– Vi ble varslet av Nokas som har vaktsikring her. Politi og brannvesen kom veldig raskt på plass. Det ser ut som om brannvesenet har gjort en flott innsats for å begrense skaden så raskt som mulig, sier han til NRK.

Markestad

DAGLIG LEDER: Jens Petter Markestad, daglig leder i Mjøsbil AS som eier Mekonomen i Lillehammer, var mandag morgen på brannstedet for å se på skadene.

Foto: Alexander Nordby

Markestad opplyser at brannen kan ha startet i et kjøretøy som har stått parkert inne i verkstedet.

– Mistanken som brannvesenet har fortalt oss er at det er branntilløp i et kjøretøy. Om det er en kundebil eller en av våre egne biler vet vi ikke ennå, sier han.

Svært farlig røyk

Markestad opplyser at brann i kjøretøy med mange plastdeler gir en veldig svart, tjukk røyk som er svært farlig å puste inn og som også setter sterkt lukt og farge.

– Vi regner med at verkstedet har behov for total uvasking. Ventilasjonsanlegget har også trukket røyken inn i resten av lokalet. Så det er røyk og luktskader i hele bygget, sier han.

Mandag morgen jobbet brannvesenet med å sikre verkstedbygningen ytterligere. Deretter skal politiet gjøre sine branntekniske undersøkelser. Mekonomen vil nå kontakte alle kunder som blir berørt for om mulig å finne en løsning.

– Vi håper å komme så raskt som mulig i gang igjen. Vi setter på alt vi har av folk for å gjøre det. Men det er litt for tidlig å si hvor langt skadeavbrudd det blir, sier Markestad.

Brannskader

VERKSTEDET: Skadene inne på verkstedet hos Mekonomen i Lillehammer er betydelige etter brannen mandag morgen. Ledelsen ved bedriften vet ikke hvor lang tid det vil ta før de kan åpne driften igjen.

Foto: Alexander Nordby