Brann på leirskole - alle er i sikkerhet

Alle elever og lærere på Høgeset leirskole i Valdres er brakt i sikkerhet etter at skolebygningen begynte å brenne sent mandag kveld.

Leirskolebrann i Valdres

Høgeset leirskole i Valdres begynte å brenne ved 23-tiden mandag kveld. 11 personer ble sendt til sykehus med røykskader, men ingen er alvorlig skadd etter brannen, opplyser politiet.

Det er ikke meldt om alvorlige skader, men elleve personer er sendt til sykehus med lettere røykskader. Politiet fikk inn melding om brannen like etter klokken 23.

97 elever og 3 lærere er evakuert til Tyinkrysset fjellstue, som ligger i nærheten. Samtlige var på besøk fra Paul Petersen Idrætsintitut i Danmark. De fleste elevene skal være i 20-årene. Alle personer er gjort rede for.

– Vi fikk etter hvert melding om at det var full overtenning av bygningsmassen, sier operasjonsleder Trond Skjøld i Vestoppland politidistrikt til NRK.

–Enkelte har fått mindre røykskader, men vi har ikke fått meldinger om noe alvorlig, sier Skjøld.

Innsatsleder Bård Sørumshaugen

Innsatsleder Bård Sørumshaugen i politiet forteller om brannen. Intervjuer er Hallgrim Rogn.

– Bare noen murer som står igjen

Brannvesenet har klart å hindre brannen i å spre seg til bygninger i nærheten. Ifølge NRKs reporter på stedet, Hallgrim Rogn, er det meste av leirskolebygningen totalt utbrent.

– Det er bare noen murer som står igjen, sier han.

Brannårsaken er foreløpig ikke kjent.

– Det er satt krisestab i Vang kommune og luftambulansen er på vei, sier operasjonsleder Trond Skjøld.

(saken fortsetter under bildene)

– En voldsomt vond følelse

Hallgeir Opdal, dagleg leder og eier på Tyinkrysset Fjellstue og hotell, tok imot de evakuerte elevene og lærerne rett før midnatt.

Det er om lag 500–600 meter fra leirskolen og bort til hotellet der de søkte tilflukt.

– En voldsomt vond følelse, sier Opdal, som opplevde det samme for tre år siden – da brant Tyinkrysset Fjellstue, der Opdal vokste opp.

Måtte hoppe ut av vinduer

Elevene og lærerne er nå innlosjert og oppholder seg på fellesareal i fjellstua, siden alle rommene var opptatt. Opdal tror ikke danskene kommer til å få sove mye etter det de har opplevd.

– De har jo mistet alt de hadde med seg, sier han.

Etter det NRK erfarer måtte noen av elevene hoppe ut av vinduer på leirskolen under evakueringen.

Ved ettiden var en del av leirskolen som er bygd av tre allerede ganske utbrent, mens brannen møtte mer motstand i de to delene som er av mur.

Laster kart, vennligst vent...

Reisefølget er evakuert til Tyinkrysset fjellstue.