NRK Meny
Normal

Bortføringssaken: Utsatt nok en gang

Rettssaken mot tsjetsjeneren som tidligere var sikta for å ha bortført døtrene sine i Kongsvinger i fjor er utsatt nok en gang. Han skulle ha møtt i retten mandag tiltalt for vold og mishandling av barna sine.

Familievold - Glomdal tingrett

MØTTE IKKE: Bistandsadvokat Brit Kjelleberg og aktor Helge Eidsvaag sammen med forsvarer Johan Christian Elden da saken skulle opp i retten 27.oktober.

Foto: Stig Karlo Helstrøm

Det er Dagbladet som skriver at rettssaken mot 44-åringen er utsatt nok en gang.

Maskerte menn henta barna

Det var 10. juni i fjor at de to søstrene som nå er 8 og 9 år gamle ble tatt med av to maskerte menn da de gikk av skolebussen på Masterudvegen på Austmarka i Kongsvinger. De to bodde hos en fosterfamilie der, fordi foreldrene var sikta for vold og mishandling av barna.

Jentenes biologiske far ble raskt etterlyst i forbindelse med kidnappingen og sikta for bortføringen. Han meldte seg etter to måneder, og forklarte at det ikke var snakk om en bortføring men at barnevernet hadde plassert jentene i fosterhjem på feil grunnlag.

Det ble aldri tatt ut tiltalte for bortføring av jentene, men 44-åringen ble tiltalt for vold og mishandling mot barna i tillegg til trusler mot fosterfaren da jentene ble henta av de maskerte mennene.

Barnefar i retten i dag tiltalt for vold mot barna, men jentene er fortsatt forsvunnet

Men da saken skulle gå i Glåmdalen tingrett 27. oktober møtte ikke mannen som nå bor i Russland.

Bortføringssaken: Faren møtte ikke i retten i dag

Det ble da lagt fram legeerklæring om at han ikke kunne møte på grunn av helsemessige årsaker.

Ny utsettelse

Rettssaken ble berammet på nytt, og 44-åringen skulle ha møtt i Glåmdalen tingrett 21. desember. Påtalemyndighetene har ikke greid å få forkynt stevningen. Fredag kom en ny legeerklæring på bordet til aktor Helge Edsvaag. Han sier til Dagbladet at han ikke har fått oversatt den fra russisk til norsk.

Forsvarer John Christian Elden uttaler at saken ikke kommer opp nå fordi mannen ikke er stevnet.

De to jentene bor nå i Russland med faren. Elden har tidligere fortalt til NRK at faren får støtte av russiske myndigheter i kampen mot norsk barnevern.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Bil velta mellom Moelv og Brøttum

  Ein bil ligg på sida etter ei utforkøyring på fylkesveg 213 mellom Moelv og Brøttum, like ved Ulvenkrysset, skriv Ringsaker blad. Bilen har treft brøytekanten før han velta inn i vegbana. Politiet var på staden rundt klokka 17 i ettermiddag. Dei har så langt ikkje sett noko til føraren av bilen. Trafikken blir dirigert manuelt forbi staden.

 • Stort underslag for retten

  Tirsdag må en bonde fra Hedmark og en tidligere regnskapssjef i Gartnerhallen møte i retten, tiltalt for å ha underslått 49 millioner kroner fra frukt- og grøntprodusenten. Ifølge førstestatsadvokat Geir Kavlie i Økokrim er dette en av de mer alvorlige underslagssakene Økokrim har hatt, skriver NTB.

 • Folldal saksøker ikke Telenor

  Folldal kommune går ikke til økonomisk søksmål mot Telenor etter det alvorlige kabelbruddet i desember. Det sier ordfører Hilde Frankmo Tveråen (bildet). Bruddet førte til at hele kommunen var uten bredbånd-, telefon- og mobildekning i ett og et halvt døgn.

  Ordfører Hilde Frankmo Tveråen
  Foto: Geir Olav Slåen