NRK Meny
Normal

Bonde hyller Hizbollah

Ledelsen i Bonde- og småbrukerlaget refser Kari Kobberød Brustad fra Sør-Odal, etter at hun ga en klar anerkjennelse til Hizbollah mens hun var i Libanon.

Israelsk bombing av Khian i Sør-Libanon
Foto: Lotfallah Daher / Scanpix/AP

Kari Kobberød Brustad representerte småbrukerlaget i en internasjonal delegasjon i Libanon.

Hør reaksjonen fra småbrukerlaget

Generalsekretær Olaf Godli i småbrukerlaget tar sterk avstand fra oppropet.

- Vi må vurdere nå å ikke la Kobberød Brustad representere småbrukerlaget i framtida, sier han.

Kari Kobberød Brustad deltok i en internasjonal solidaritetsdelegasjon i Libanon. Også den internasjonale småbrukerorganisasjonen Via Campesina var med på turen, skriver Nationen.

"Modig nasjonal motstand"

Kari Kobberød Brustad var med å utforme et opprop og en pressemelding som hyller den modige nasjonale motstanden, ledet av Hizbollah og dens generalsekretær Hassan Nasrallah, som har ledet fram til denne historiske seieren.

Videre slår de fast at seieren er et nederlag for USA og Israels forsøk på å lage et nytt Midtøsten.

Generalsekretær Olaf Godli i Norsk Bonde- og Småbrukarlag tar sterkt avstand fra oppropet. Småbrukarlaget har offisielt ingen mening om krigen i Libanon.

Skal ikke ta side

- Jeg vil motsette meg at innholdet kobles direkte opp mot oss, selv om det kan se slik ut. Man kan ha private oppfatninger om konflikten i Midtøsten som sådan, men at man til de grader går inn på den ene siden, det tar jeg avstand fra, sier Godli.

Kobberød Brustad innrømmer nå at hun ikke står inne for alle formuleringene, og forklarer at hun ikke hadde tid til å lese dem ordentlig før pressemeldingen ble sendt ut.

- Ikke terrorgruppe

Hun står likevel fast ved at Hizbollah også spiller en positiv rolle.

- Jeg betrakter ikke Hizbollahs som en terroraksjonsgruppe. Det er noen geriljafolk der, men Hizbollah er veldig sosialt engasjert og driver skoler og sykehus, sier hun.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Godtar forlenget fengsling

  Begge de to rumerne som er siktet for ranet av Sparebanken 1 Østlandet i Rendalen 30. oktober i fjor, godtar 8 nye uker i varetekt. Dermed blir den forlenga fengslingen av dem gjennomført som en kontorforretning.Nåværende fengsling går ut onsdag.

  Sparebank1 Østlandet, Otnes i Rendalen
  Foto: Frode Meskau / NRK
 • Frityrkoker tok fyr

  Nødetatene er på veg til Disenå i Sør-Odal, der det har tatt fyr i en frityrkoker i enebolig. To personer skal ha fått i seg noe røyk, melder politiet på Twitter.

 • Brann i garasje i Moelv

  Brannvesenet har rykket ut til brann i en garasje like nord for Moelv sentrum og har kontroll på brannen. Ingen er skadd og det er ikke spredningsfare.