Blir musical i Oslo

Snart presenteres Ole Ivars musikk i teaterform på Torshovteateret.

Ingvild:
Ei gruppe skodespelarar frå Nationaltheatret skal styre Torshovteatret i Oslo dei neste par åra. 
Atle: 
Og de er alt i gang med å lage ein musikal - om dansebandet Ole Ivars.

Ole Ivars blir musikal på Nationaltheatret.

Ole Ivars feiret 50-års jubileum med dansecruise nylig. Og nå er musikken deres blitt stueren nok til presenteres for et større publikum i hovedstaden.

Allerede i gang

Det skjer i samarbeid med Nationalteateret. Fem skuespillere derfra har tatt på seg utfordringen med å skrive og utforme musicalen. De er allerede i gang. I nesten to år framover skal de bestemme repertoaret på Torshovteateret. Det første prosjektet er å gjøre danseband-musikken til Ole Ivars til hovedingrediens på Nationalteatrets biscene.

Bryte fordommer

– Det er masse av musikken vår som passer til teater. Tekstene våre er jo ofte en historie, så kan man spille skuespill ut fra historien, sier William Kristoffersen og Tore Halvorsen i Ole Ivars til Dagsrevyen. De gleder seg til samarbeidet.

– Mange har jo sikkert en oppfatning om hva slags type forestillinger som lages på Nationalteateret, hva man forventer. Da kan det være greit å bryte opp i slike fordommer og forventninger, mener skuespiller Lena Kristin Ellingsen, blant annet kjent fra Himmelblå på NRK.

En ære

– Prosjektet vårt handler om å gå i ytterpunktene av alle typer musikk. Fra opera til danseband, forklarer skuespiller Bernhard Arnø.

William Kristoffersen tror også deres store og faste publikum vil se på det som en ære at musikken deres blir trukket mer fram i lyset som musical i hovedstaden.

Nå skal det skrives og øves på Torshov, og i april er det premiere på musicalen om Ole Ivars.

Ole Ivars blir musical

Fem skuespillere fra Nationalteateret skal lage musical av Ole Ivars musikk.

Foto: NRK