Bitter uavgjort for KIL

Kongsvinger scorer og underholder, men vinner ikke. Søndag ledet laget tre ganger, men måtte nøye seg med ett poeng mot Ranheim.

Kongsvinger

Kongsvinger jublet etter Olav Tuelo Johannesens vidunderlige 3-2-skåring. Men det holdt ikke helt inn.

Av Vegard Herlyng

Kampen startet med et oppskriftsmessig overtak til hjemmelaget, og kanskje burde gjestenes keeper vært utvist allerede etter ett minutt.

Da var Kim Holmen alene gjennom og keeper Lindberg reddet med hånden langt utenfor sekstenmeteren. At ingen i dommertrioen så det er det få som forstår. Det skulle uansett bli en dramatisk ettermiddag på Gjemselund.

Lønn for strevet

Kongsvinger skulle likevel få lønn for strevet. Like før pause dro Christian Aas seg innover langs dødlinja og ble til slutt lagt i bakken.

Olav Tuelo Johannesen bommet fra ellevemeteren sist helg, men denne gangen var han sikker.

KIL ledet 1-0 til pause etter en jevn omgang med sjanser til begge lag.

Skjebnesvanger feil

Like etter pause var det Ranheim som fikk betalt for innsatsen, men det måtte en feil fra en KIL-spiller til.

Ellers gode Lars Christian Krogh Gerson mistet ballen på midtstreken, og en lekker pasning sendte en mann alene med keeper. Han spilte uselvisk til siden og Finn Magnus Johannesen kunne sette ballen i tomt mål.

Nå bølget kampen frem og tilbake. KIL spilte tidvis flott i angrep, mens Kim Deinoff gjorde en solid jobb bakerst hos rødtrøyene. Vi satt med en følelse av at det skulle komme flere scoringer.

Ti minutter - fire mål

Med ti minutter igjen på klokka fikk Kim Holmen endelig åpnet målkontoen på hjemmebane:

– Det er vel Krogh Gerson som skyter. Ballen hadde retning utenfor og jeg stopper den midt foran mål. Jeg forsøkte å få keeper til å gå til den ene siden. Det funka og dermed kunne jeg enkelt trille ballen i det andre hjørnet, sa Holmen etter kampen.

KIL ledet 2-1 i bare to minutter. Ranheim gikk rett i angrep og etter en retur kunne Mads Reginiussen sette inn 2-2.

Fantastisk av Tuelo

Olav Tuelo Johannesen viser iblant ferdigheter som ikke mange på dette nivået har. Like etter Ranheim sin utligning fikk vi oppleve et slik øyeblikk.

Christian Aas spilte frem Tuelo på hjørnet av sekstenmeteren. Derfra og inn var det magi:

– Jeg tok ballen med meg med ett touch og siktet på det lengste hjørnet. Jeg traff bra på halvspretten, sa målscoreren om den herlige 3-2-scoringen.

Men det var ikke nok for Kongsvinger. Tre minutter på overtid trillet Jo Sondre Aas inn 3-3 via stolperota.

- Utrolig bittert at vi ikke drar det i land i dag. Da Kim scoret 2-1 tenkte jeg at nå er det i boks, og det sammen gjorde jeg når jeg økte til 3-2. Selv om vi er enige om å klarere prøver vi dessverre å spille oss ut fremfor å banke ballen opp på tribunen. Vi må lære oss å stå imot. I denne divisjonen kjemper alle lag til krampa tar dem, sa Tuelo etter 3-3 mot Ranheim.

Han tenkte nok på at det ikke var første gangen i år KIL gir bort poeng i sluttminuttene.