NRK Meny
Normal

Savnet 90-åring funnet død i bilen

Politiet bekrefter nå at det var den savnede 90-åringen som ble funnet død i bilen sin i vannet i Nordre Øyungen i formiddag.

Bil i vannet i Nordre Øyungen

Bilen til den savnede 90-åringen er nå dratt på land. Den ble funnet i vannet like ved en jaktkoie som tilhører familien.

Foto: Ann-Kristin Mo

Den 90 år gamle mannen ble meldt savnet av familien sin natt til tirsdag. Da hadde de lett etter ham på egen hånd en stund. Han ble sist sett på søndag.

Funnet ved jaktkoie

Bil funnet i Øyungen

Bilen til den savnede 90-åringen er nå dratt på land.

Foto: Ann-Kristin Mo

I 11-tiden i dag ble bilen til 90-åringen funnet i vannet like ved siden av ei jaktkoie som tilhører familien.

Det ble lett etter mannen ved denne jaktkoia i natt også, men først da letemannskaper kom tilbake i dag, ble bilen i vannet oppdaget.

Politiet opplyste at det var en person i bilen, og nå klokka 13 bekrefter de at den døde personen i bilen var den savnede 90-åringen.

Bilen er trukket opp av vannet og den omkomne er fraktet bort.

Laster kart, vennligst vent...

Kjent i området

Det var først uklart hvor mannen kunne ha tatt vegen og letemannskapene gikk derfor bredt ut og lette i et stort område som 90-åringen var godt kjent i, fordi han har vært der mye som elgjeger.

– Til å begynne med i dag lette vi over et veldig stort område. Det har etter hvert blitt snevret noe inn, sier aksjonsleder Richard Adams i Kongsvinger Røde Kors.

Det var tåke området tirsdag morgen og det var derfor ikke mulig å sette inn helikopter i søket.

Store letemannskaper

Leteaksjon i Kongsvinger

Røde Kors, Norsk Folkehjelp og Sivilforsvaret skal delta i letingen.

Foto: Ann-Kristin Mo

Både Røde Kors, Norsk Folkehjelp og Sivilforsvaret deltok i letingen i dag, i tillegg til flere hundeførere fra Norske Redningshunder.

Politiet melder altså at det var 90-åringen som ble funnet i sin egen bil i vannet i formiddag. Det er ikke mistanke om at det har skjedd noe kriminelt.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Johaug-saken har kostet 3,5 mill

  Dopingsaken til Therese Johaug har kostet skiforbundet 3,5 millioner kroner. Det skriver VG. Pengene har gått til juridisk bistand og saksomkostninger. Det er litt mer enn Martin Johnsrud Sundbys dopingsak, som kostet 3,3 millioner.

  Johaug CAS
  Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
 • Kartlegger bredbåndsdekningen

  Oppland Fylkeskommune kommer all kritikken mot dårlig bredbånd-dekning i møte. De ber folk i hele fylket melde fra om dekningen de har i dag. Resultatene skal brukes i det videre arbeidet for å bedre bredbånd-dekningen.

 • Far dømt for å ha slått 13-åring

  En mann i 40-åra er dømt til betinget fengsel i 21 dager for å ha slått en 13-åring på ei fotballbane. Bakgrunnen var at 13-åringen skulle ha slått sønnen hans. I følge dommen slapp ikke mannen 13-åringen før moren hans gikk i mellom, skriver HA.