NRK Meny
Normal

Bestikklugaren som ble dukkestue

 

Da Skibladner gikk i rute på Mjøsa de første 22 årene hadde ikke båten bestikklugar på dekk. Den kom først i 1888 da båten ble forlenget og bygd om av folk fra Aker mek. verksted.

I bestikklugaren har kapteinen både loggbøker, kart og dokumenter. Foran 100 års jubileet i 1956 ble bestikklugaren satt på land og erstattet med en ny og større. Skibladners maskinist Bendik Trandum bodde ikke langt unna Minne og forbarmet seg over det lille huset. Han fraktet det hjem med hest og kjerre, og hans datter fikk alle tiders lekestue. Da Mjøssamlingene åpnet i 1981, kom han tilbake med bestikklugaren. Denne gangen ble den fraktet på en traktortilhenger.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

  • Ikke sykkelstier på Hedmarksvidda

    Fylkesmannen i Hedmark sier nei til sykkelstier i naturreservatet på Hedmarksvidda. Det har blitt søkt om å gruse stier til sykling blant annet fra Målia til Kveådammen, men det blir altså avslått. Det skriver Østlendingen.

  • Ba om 11 års fengsel etter overgrep

    Aktor la ned påstadn om 11 års fengsel for 20-åringen fra Hamar som er tiltalt for seksuelle overgrep mot over 30 jenter. Ankesaken ble avsluttet i lagmannsretten i går. Forsvarer Svein Holden ba om at han behandles på mildest mulig måte, og mener en straff i underkant av 9 års fengsel er mest riktig.