NRK Meny
Normal

Befal fyllekjørte og mistet jobben

En yrkesmilitær fra Telemark bataljon fyllekjørte inne i Rena leir. Nå er han dømt til 30 dagers fengsel og har mistet jobben.

 

 

Rena Leir
Foto: Cornelius Poppe / Scanpix

Det er Østlendingen som skriver at en 25 år gammel yrkesmilitær mistet jobben etter fyllekjøring i Rena leir lørdag kveld den 5. februar i år. Det skjedde bare kort tid før han og troppen hans skulle til Afghanistan.

 Drakk mye

Mannen, som var sammen med flere kamerater fra Rena leir, var ute og bowlet før de dro på pub på Rena. Han fortalte i retten at han drakk mye denne kvelden, både øl og sprit. Da han kom tilbake til leieren, skulle han flytte bilen sin til parkeringsplassen.

Men den 300 meter lange kjøreturen endte i grøfta. Vakta i leieren tilkalte Militærpolitiet og kjørte ham til Elverum for å få tatt blodprøve. Den viste 2.1 i promille over en time etter at kjøringa hadde funnet sted.

Foruten fengsel i 30 dager og å ha mistet jobben, har mannen fått ei bot på 10.000 kroner og er fradømt retten til å kjøre bil for alltid. Han ble nemlig dømt for promillekjjøring også i 2001.

 

 

 

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

  • Helgesen i tenkeboksen

    Miljøminister Vidar Helgesen har ennå ikke avgjort om han vil anke avgjørelsen i Oslo tingrett i går der lisensjakta på ulv utenfor ulvesonen ble midlertidig stoppet. Han vil nå rådføre seg med Regjeringsadvokaten, opplyste han i Stortinget i dag.

  • Ulykke på riksvei 3

    To vogntog var involvert i en trafikkulykke på riksvei 3 i Elverum ved 10.25-tida. Ulykka skal ha skjedd da et vogntog kjørte inn i et annet vogntog, som deretter kjørte i grøfta. Ingen personer ble skadet. Det er redusert fremkommelighet på stedet.

  • Bil i grøfta på glatta

    En bil har kjørt av fylkesveg 30 ved Koppang. Ifølge politiet ble to personer lettere skadet, mens skadeomfanget for en tredje person foreløpig er uavklart. Det er glatt på stedet.