NRK Meny
Normal

Befal fyllekjørte og mistet jobben

En yrkesmilitær fra Telemark bataljon fyllekjørte inne i Rena leir. Nå er han dømt til 30 dagers fengsel og har mistet jobben.

 

 

Rena Leir
Foto: Cornelius Poppe / Scanpix

Det er Østlendingen som skriver at en 25 år gammel yrkesmilitær mistet jobben etter fyllekjøring i Rena leir lørdag kveld den 5. februar i år. Det skjedde bare kort tid før han og troppen hans skulle til Afghanistan.

 Drakk mye

Mannen, som var sammen med flere kamerater fra Rena leir, var ute og bowlet før de dro på pub på Rena. Han fortalte i retten at han drakk mye denne kvelden, både øl og sprit. Da han kom tilbake til leieren, skulle han flytte bilen sin til parkeringsplassen.

Men den 300 meter lange kjøreturen endte i grøfta. Vakta i leieren tilkalte Militærpolitiet og kjørte ham til Elverum for å få tatt blodprøve. Den viste 2.1 i promille over en time etter at kjøringa hadde funnet sted.

Foruten fengsel i 30 dager og å ha mistet jobben, har mannen fått ei bot på 10.000 kroner og er fradømt retten til å kjøre bil for alltid. Han ble nemlig dømt for promillekjjøring også i 2001.