NRK Meny
Normal

Åpnet Stortinget i bunad

Høyres Olemic Thommessen er ikke bare den første stortingspresidenten som kommer fra Oppland. Han er også den første stortingspresidenten som har åpnet Stortinget iført bunad.

Olemmic Thommesen er ikke bare den første stortingspresidenten fra Oppland. Han er også den første stortingspresidenten som har åpnet Stortinget iført bunad

Stortinget ble i dag høytidelig åpnet av tidens første stortingspresident iført bunad.

– Ja, jeg tror det er første gangen, men jeg har ikke sjekket. Det er i alle fall første gangen som jeg vet om, forklarte Olemic Thommesen etter at det 158 storting ble åpnet i dag.

Han er historiens første stortingspresident fra Oppland. Men like historisk er antrekket som han valgte for denne høytidelige dagen.

– Markerer tilhørighet

Tore André Johnsen

Hedmarks nye stortingsrepresentant for FrP ga Thommessen skryt for valg av antrekk

Foto: Arne Sørenes / NRK

Thommessen sier han valgte å ha på seg bunad for å markere at Stortinget er sammensatt av personer fra hele landet.

– Også markerer den tilhørighet. Dette er en mannsdrakt fra Gudbrandsdal hvor jeg kommer fra, informerer den nye stortingspresidenten.

Han fikk skryt for sitt valg av antrekk fra Tor Andrè Johnsen, som er Hedmarks nye representant på Stortinget for Frp.

– Det er spenstig at han tør og tar sjansen på det, for det er litt utradisjonelt at stortingspresidenten tar på seg bunad, mener Johnsen.

Juleduk

Men det var ikke alle som var like begeistret for Thommessens antrekk i dag. VGs moteekspert Sonia Huanca sier til VG at han burde valgt et mindre flatterende antrekk fra Gudbrandsdalen.

– Det ser ut som en juleduk, så jeg forstår hvorfor denne drakten var mote for 300 år siden, påpekte hun.

Men moteeksperten gir også stortingspresidenten skryt for å vise at han ikke er redd for å skille seg ut.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

  • Ingen pågrepet etter brann

    Politiet har fortsatt ikke pågrepet noen etter brannen ved rådhuset i Raufoss i går kveld. Det brant ved søppelkassene utenfor rådhuset og videobilder viser at en person bar paller til arnestedet.

  • Ønsker tips om brann

    Politiet ønsker tips fra publikum som har sett en mørkkledd person i forbindelse med en brann i Raufoss i kveld. Politiet tror brannen er påsatt etter funn av paller på en kasse over et kjøleaggregat, samt at det er sikret en video av hendelsen.

  • Brann i søppelkasse ved rådhus

    Det begynte å brenne i en søppelkasse utenfor rådhuset på Raufoss ved 21.30-tida. Brannen ble raskt slukket. Brannårsaken er ikke kjent, men politiet utelukker ikke at den kan være påsatt og gjør søk i området. Et vindu ble ødelagt i brannen.