NRK Meny
Normal

Ap/Sp-kvinneduo i Nord-Aurdal

Inger Torun Klosbøle (Ap) blir første kvinnelige ordfører i Nord-Aurdal, og får med seg Tone Meisdalen (Sp) som varaordfører.

Inger Torun Klosbøle
Foto: Sigrid Havig Berge / NRK

Det er klart etter at Arbeiderpartiet nå har hatt samtaler med Senterpartiet om å samarbeid de neste fire årene.

– Kvinnelig ledelse på tide

– Behovet for kvinner i lederposisjoner i Nord-Aurdal var nå helt overmodent, sier Klosbøle.

Varaordfører skjøvet nedover

Svein Erik Hilmen

Svein Erik Hilmen

Foto: Sigrid Havig Berge / NRK

Senterpartiet hadde satt opp avtroppende varaordfører Svein Erik Hilmen som førstekandidat, men Meisdalen fikk så mange tilleggsstemmer at hun ble varaordfører i stedet.

Kvinnelige førstekandidater

I tillegg til de to kvinnene i lederduoen hadde også Venstre en kvinnelig førstekandidat.

Hilde Tveiten Døvre

Hilde Tveiten Døvre

Foto: Sigrid Havig Berge / NRK

– Vi er stolte og kjempeglade over at vi kan være brikker i lokalpolitikken her i Nord-Aurdal, sier Hilde Tveiten Døvre (V).

Venstre var valgets vinner i Nord-Aurdal med en framgang på 6,5 prosent.

– Det er nå viktig at vi blir tydelige aktører i kommunestyret. Kvinner utgjør halvparten av befolkningen, og valgresultatet gir en bedre representativitet.

Nederlag for Sp og Frp

Nils Olaf Diserud

Nils Olaf Diserud

Foto: Sigrid Havig Berge / NRK

Både Sp og Frp mistet to mandater hver i Nord-Aurdal. På tross av dette fikk altså Sp varaordfører-plassen. De havnet på tre mandater, like mange som Venstre.

– Hilde har markert seg

– Jeg tror folk har lagt merke til at Hilde har markert seg. Det er folket som bestemmer i et demokrati, så vi får se hvordan det går neste gang, sier Olaf Nils Diserud, som var Frp Nord-Aurdals førstekandidat.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Ny spiller til Storhamar håndball

  Storhamar håndball har signert juniorlandslagsspiller Guro Nestaker fra Oppsal. Det skriver klubben i en pressemelding. 19 år gamle Nestaker er opprinnelig fra Gjøvik. Venstrebacken har skåret 178 mål på 52 kamper for juniorlandslaget.

 • Lastebil veltet på Dokka

  En lastebil har veltet over på siden på fylkesvei 33 ved Nordsinni på Dokka. Ingen skal være skadet. Politiet melder på Twitter at det er glatt på stedet. Bergingsbil er på vei og trafikken blir dirigert manuelt.

 • Rekordvern av skog

  Regjeringen har i dag vernet en rekke skogområder i Hedmark og Oppland. Skogområdene ligger i kommunene Sør-Odal, Stor-Elvdal og Åsnes i Hedmark, og kommunene Sel, Nord-Fron, Gjøvik, Nordre Land, Østre Toten, Etnedal, Nord-Aurdal, Gran og Lunner i Oppland. Totalt ble 49 nye skogområder i ti fylker vernet i dag.

  Gammel granskog i Engerdal
  Foto: OLE MARTIN SPONBERG / NRK