NRK Meny
Normal

Skal lede Festspillene i Elverum

Ole Edvard Antonsen er tilbake der hvor karrieren startet. Han blir kunstnerisk leder for Festspillene i Elverum, stedet han startet som solist i Ungdomssymfonikerne.

Ole Edvard Antonsen

LEDER: Ole Edvard Antonsen ny kunstnerisk leder i Festspillene i Elverum

Foto: Gorm Kallestad / Scanpix

– Jeg måtte gå i tenkeboksen da forespørselen kom, men det tok ikke lang tid før jeg sa ja.

Det sier den verdensberømte trompetisten fra Vang i Hamar som nå tar jobben med å utvikle Festpillene i Elverum videre kunstnerisk.

– Dette er en institusjon jeg har hatt et forhold til i hele mitt kunstneriske liv, så dette er en jobb jeg virkelig gleder meg til å ta fatt på, sier Antonsen til NRK.

Ung trompetsolist

Festspillene i Elverum kom tidlig inn i livet til Ole Edvard Antonsen. 10 år gammel begynte han å studere trompet under professor Harry Kvebæk på Norges musikkhøgskole.

14 år gammel opptrådte han for første gang som trompetsolist med Ungdomssymfonikerne under Festspillene i Elverum.

Ole Edvard Antonsen

GLEDER SEG: Festspillene har vært en stor del av livet mitt, og jeg gleder meg til å ta fatt på jobben, sier Antonsen.

Foto: Johannessen, Sara / SCANPIX

Det var nettopp Antonsens lærer og mentor, Harry Kvebæk, som var en av initiativtakerne til Ungdomssymfonikernes sommerkurs i Elverum. Fra 1974 har det vært bærebjelken til Festspillene i Elverum.

– Festspillene har stått sentralt både i oppveksten min og i voksen alder, sier Antonsen.

I voksen alder har han gjestet Festspillene i Elverum både som solist, dirigent, pedagog og ikke minst som ivrig publikummer.

– Det er derfor med stor entusiasme jeg har takket ja til å være kunstnerisk leder nøyaktig 40 år etter min første solistoppgave med Ungdomssymfonikerne, sier Antonsen.

– Gir oss et løft

Daglig leder i Festspillene i Elverum Ørnulf Ring sammen med Sissel Kyrkjebø

FORNØYD: Daglig leder i Festspillene, Ørnulf Ring er fornøyd med den nye kunstneriske lederen. Her med Sissel Kyrkjebø som tidligere har gjestet Festspillene.

Foto: Ingvar Midthun / NRK

I Festspillledelsen er det stor glede over at Ole Edvard Antonsen har sagt ja til å lede den kunstneriske utviklingen videre.

– Han er en av Norges mest kjente musikere og har et internasjonalt publikum, samtidig som han har lokal forankring. Vi er sikre på at Ole Edvard Antonsen vil bidra til å gi Festspillene i Elverum et videre løft, sier styreleder Bjørn Gudbjørgsrud.

Antonsen overtar jobben etter Vertavo Strykevkartett som har vært kunstnerisk ansvarlig i 15 år.

– Vi er veldig takknemlige for den flotte jobben Vertavo har utført i alle disse årene. De har klart å løfte festivalen til å bli en aktør på den internasjonale arenaen, sier daglig leder Ørnulf Ring.

– Min visjon er å gjøre den klassiske biten enda sterkere, men samtidig drive litt crossover og skape en enda større bredde i sjanger.

Det sier Antonsen, som tar over som kunstnerisk leder over nyttår.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND