NRK Meny
Normal

Alf Prøysen på Innlandsscenen

I dag byr vi på en helt spesiell opplevelse på Innlandsscenen. Du får se noen perler fra NRKs TV-arkiv med Alf Prøysen.

Alf Prøysen på Innlandsscenen. Klipp fra tv-arkivet: Narrevise, Kveldssang for Laffen og Du ska få en dag i mårå-

I år ville Alf Prøysen blitt 100 år, og det har blitt behørig feiret. Og dette markerer også Innlandsscenen ved å by på en opplevelse av de sjeldne. Det er nemlig Prøysen som «gjester» årets siste Innlandsscenen på NRK Hedmark og Oppland på tirsdag.

Se Prøysen synge

Det er sjelden man ser han fremføre sangene sine, men på tirsdag får du mulighet til å se, ikke bare høre visesangeren fra Rudshøgda i Ringsaker.

Vi har hentet fram tre framførelser fra NRKs tv-arkiv, og dette kan du se på NRKs nett-tv tirsdag fra cirka klokka 15, og høre på ettermiddagssendinga til NRK Hedmark og Oppland på P1.

Prøysen spiller: «Narrevise» (melodi: trad.), «Kveldssang for Laffen» (med komponist Bjarne Amdahl på piano) og «Du skal få en dag i mårå» (melodi: Otto Nielsen og ukjent). Det blir også et par intervjuer med ham.

(Merk at Innlandsscenen denne gangen går på tirsdag, og ikke på onsdag!)

Alf Prøysen

Det er ikke så ofte man ser Alf Prøysen framfører sine sanger. Det får du muligheten til i denne utgaven av Innlandsscenen.

Foto: Aaserud, Ivar / NTB scanpix

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

  • Bortvist fra oktoberfest i Elverum

    To menn er bortvist fra "Oktoberfesten" i Elverum sentrum sent fredag kveld. Mennene, en i 20-åra og en i 40-åra, ble vist bort på grunn av ufin oppførsel, melder Politiet i Innlandet på Twitter.

  • Bil av veien på fv.51

    Bil har kjørt av veien på fv.51 Golsfjellet, på Opplandsiden av fylkesgrensen. Nødetater er på vei.

  • Flere politistillinger i Innlandet

    Innlandet politidistrikt har fått 41 nye stillinger for 2017. 20 av dem øremerkes etterforskning og forebygging, blant annet ved å følge opp nærpolitireformen og straffesaker bedre. 14 av stillingene skal gå til de tre geografiske driftsenhetene.