NRK Meny
Normal

– Trodde aldri jeg ville tørre

Marie Skavnes sier at engasjementet i lokalpolitikken har gjort at hun har oppdaget nye sider ved seg selv.

Marie Skavnes
Foto: Privat/Illustrasjon: Steffen Fløan Øie

Marie Skavnes er kommunestyrerepresentant for Senterpartiet i Øyer. Hun hadde aldri vært engasjert i politikk før hun fikk spørsmål om å stå på lista til Senterpartiet.

– Jeg har jo alltid stemt på Senterpartiet. Så da jeg fikk spørsmålet tenkte jeg at nå fikk jeg gjøre en innsats i lokalpolitikken, sier Skavnes.

Skavnes forteller at hun møtte mange hyggelige mennesker i sitt nye verv. Men at det også var mange teoretiske saker å sette seg inn i.

En føler at en må sette seg grundig inn i sakene en skal være med og gjøre vedtak på, både for å gjøre en god jobb og slik at en kan forsvare sitt standspunkt. Og det krever sin tid, spesielt når en er småbarnsmor, sier Skavnes.

Marie Skavnes, kommunerepresentant for Sp i Øyer

Skavnes hadde egentlig bestemt seg for å slutte i lokalpolitikken. Men etter å ha tenkt seg om, bestemte hun seg for å fortsette.

– Det er mange gode ting som er satt i gang nå. Jeg vil gjerne være med og fullføre dette, sier hun.

Marie sier at det artigste med å være med i lokalpolitikken er at hun har oppdaget ukjente sider ved seg selv.

– Det å stå på en talerstol, og overbevise andre om noe de ikke var helt med på i starten, det er utrolig fin følelse. Det hadde jeg ikke trodd jeg skulle tørre, sier Skavnes.

– Fordel å ha med innflyttere også

Skavnes liker å kunne gjøre en innsats og gjøre noe godt for kommunen sin. Og å være innflytter tror hun kan være en fordel.

– En har kanskje en litt mer objektiv innstilling. Slik som for eksempel diskusjonen rundt at det er to kommunesentrum her i Øyer. Der det er litt tendenser til sognestrider og en innflytter kan kanskje heve blikket litt, sier Skavnes.

Intervjuet ble gjort før 22.07.2011.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

  • – Bare Mjøsbrua aktuelt

    Nestleder i sykehusstyret Tor Berge går inn for et storsykehus ved Mjøsbrua. Det sa han i styrebehandlingen i ettermiddag. – Utfra en regional helhetsvurdering mener jeg at det bare er lokalisering ved Mjøsbrua som er politisk og praktisk realiserbart, sa Berge. Møtet pågår fortsatt.

  • Utsetter dobbeltspor i Stange

    Byggestart for dobbeltspor fra Kleverud til Sørli i Stange blir utsatt. Bane Nor har ikke har fått oppstartfinansiering via statsbudsjettet. Departementet mener det er behov for å se strekningen i sammenheng med strekningen til Åkersvika i Hamar.