NRK Meny
Normal

– Trodde aldri jeg ville tørre

Marie Skavnes sier at engasjementet i lokalpolitikken har gjort at hun har oppdaget nye sider ved seg selv.

Marie Skavnes
Foto: Privat/Illustrasjon: Steffen Fløan Øie

Marie Skavnes er kommunestyrerepresentant for Senterpartiet i Øyer. Hun hadde aldri vært engasjert i politikk før hun fikk spørsmål om å stå på lista til Senterpartiet.

– Jeg har jo alltid stemt på Senterpartiet. Så da jeg fikk spørsmålet tenkte jeg at nå fikk jeg gjøre en innsats i lokalpolitikken, sier Skavnes.

Skavnes forteller at hun møtte mange hyggelige mennesker i sitt nye verv. Men at det også var mange teoretiske saker å sette seg inn i.

En føler at en må sette seg grundig inn i sakene en skal være med og gjøre vedtak på, både for å gjøre en god jobb og slik at en kan forsvare sitt standspunkt. Og det krever sin tid, spesielt når en er småbarnsmor, sier Skavnes.

Marie Skavnes, kommunerepresentant for Sp i Øyer

Skavnes hadde egentlig bestemt seg for å slutte i lokalpolitikken. Men etter å ha tenkt seg om, bestemte hun seg for å fortsette.

– Det er mange gode ting som er satt i gang nå. Jeg vil gjerne være med og fullføre dette, sier hun.

Marie sier at det artigste med å være med i lokalpolitikken er at hun har oppdaget ukjente sider ved seg selv.

– Det å stå på en talerstol, og overbevise andre om noe de ikke var helt med på i starten, det er utrolig fin følelse. Det hadde jeg ikke trodd jeg skulle tørre, sier Skavnes.

– Fordel å ha med innflyttere også

Skavnes liker å kunne gjøre en innsats og gjøre noe godt for kommunen sin. Og å være innflytter tror hun kan være en fordel.

– En har kanskje en litt mer objektiv innstilling. Slik som for eksempel diskusjonen rundt at det er to kommunesentrum her i Øyer. Der det er litt tendenser til sognestrider og en innflytter kan kanskje heve blikket litt, sier Skavnes.

Intervjuet ble gjort før 22.07.2011.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

  • Snøras stenger veg Otta - Sel

    Fylkesveg 435 mellom Otta og Sel er stengt, etter et snøras. Hverken bebyggelse eller Dovrebanen er berørt. Raset er mellom 10 og 2o meter bredt. Ingen personer eller biler er berørt. Redningsmannskaper er på stedet.

  • Trafostasjon ødelagt i brann

    I Kongsvinger ble en trafostasjon ødelagt i en brann søndag kveld. Trafostasjonen ble helt ødelagt i brannen. og Eidsiva skal i dag undersøke hva som kan være årsaken til brannen.