NRK Meny
Normal

Vitne om tiltalt: – Han sa det var forsøkt å jakte ulv

Et vitne i ulvesaken sa i retten mandag at den 48-årige hovedtiltalte fortalte ham at det var skutt etter ulv.

Ulverettsak

Helge Hartz (til høyre) forsvarer den hovedtiltalte 48-åringen. Her med medaktor Inge Svae Grotli.

Foto: Lars Erik Skrefsrud / NRK

Mandag har flere vitner blitt spurt ut om avlyttede samtaler, der det angivelig snakkes både om ulvesporing og ulvejakt. Flere har problemer med å huske disse samtalene.

– Sa det var forsøkt å jakte ulv

En Elverums-mann som vitnet mandag i Sør-Østerdal tingrett, sa han hadde snakket med den hovedtiltalte 48-åringen kort tid etter den 15. februar da politiet mener det ble forsøkt å ha felle ulv. I denne samtalen skal ifølge vitnet 48-åringen ha sagt at det ble avfyrt skudd mot ulv, men at han sjøl hadde vært flere kilometer unna.

48-åringen har i retten holdt fast på at han var på revejakt.

Vitnet er sjøl lisensjeger.

– Jeg jakter ikke ulv ulovlig, og har ikke blir spurt om å delta på ulovlig jakt. Men vi diskuterer ulveproblematikken, sa han på aktors spørsmål.

I en samtale med 48-åringen politiet avlyttet, snakker den tiltalte om postering. Vitnet sa i retten at han ikke visste hva 48-åringen mente med dette.

– Var tøft

Aktor spilte også av en samtale vitnet hadde med hovedtiltalte etter at han hadde skutt en ulv i mars.

– Dette var tøft, sier vitnet i samtalen.

I retten sa han at han ikke først trodde på at det var skutt ulv, men at han skjønte det var sant i ettertid. Han trodde heller ikke på når tiltalte eller andre sa at det var skutt mellom fem og 20 ulv.

– Men jeg liker ikke at det er ulv der jeg slipper bikkjene mine, sa vitnet.

Et annet vitne, en 49-åring, hadde også en samtale der 48-åringen sa det var skutt fire skudd mot ulv.

– Jeg trodde ikke på ham. Han er glad i å fantasere litt og lever i en fantasiverden, forklarte vitnet om samtalen der det ble snakket om at det var skutt etter ulv.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

  • Helgesen i tenkeboksen

    Miljøminister Vidar Helgesen har ennå ikke avgjort om han vil anke avgjørelsen i Oslo tingrett i går der lisensjakta på ulv utenfor ulvesonen ble midlertidig stoppet. Han vil nå rådføre seg med Regjeringsadvokaten, opplyste han i Stortinget i dag.

  • Ulykke på riksvei 3

    To vogntog var involvert i en trafikkulykke på riksvei 3 i Elverum ved 10.25-tida. Ulykka skal ha skjedd da et vogntog kjørte inn i et annet vogntog, som deretter kjørte i grøfta. Ingen personer ble skadet. Det er redusert fremkommelighet på stedet.

  • Bil i grøfta på glatta

    En bil har kjørt av fylkesveg 30 ved Koppang. Ifølge politiet ble to personer lettere skadet, mens skadeomfanget for en tredje person foreløpig er uavklart. Det er glatt på stedet.