NRK Meny
Normal

Vitne om tiltalt: – Han sa det var forsøkt å jakte ulv

Et vitne i ulvesaken sa i retten mandag at den 48-årige hovedtiltalte fortalte ham at det var skutt etter ulv.

Ulverettsak

Helge Hartz (til høyre) forsvarer den hovedtiltalte 48-åringen. Her med medaktor Inge Svae Grotli.

Foto: Lars Erik Skrefsrud / NRK

Mandag har flere vitner blitt spurt ut om avlyttede samtaler, der det angivelig snakkes både om ulvesporing og ulvejakt. Flere har problemer med å huske disse samtalene.

– Sa det var forsøkt å jakte ulv

En Elverums-mann som vitnet mandag i Sør-Østerdal tingrett, sa han hadde snakket med den hovedtiltalte 48-åringen kort tid etter den 15. februar da politiet mener det ble forsøkt å ha felle ulv. I denne samtalen skal ifølge vitnet 48-åringen ha sagt at det ble avfyrt skudd mot ulv, men at han sjøl hadde vært flere kilometer unna.

48-åringen har i retten holdt fast på at han var på revejakt.

Vitnet er sjøl lisensjeger.

– Jeg jakter ikke ulv ulovlig, og har ikke blir spurt om å delta på ulovlig jakt. Men vi diskuterer ulveproblematikken, sa han på aktors spørsmål.

I en samtale med 48-åringen politiet avlyttet, snakker den tiltalte om postering. Vitnet sa i retten at han ikke visste hva 48-åringen mente med dette.

– Var tøft

Aktor spilte også av en samtale vitnet hadde med hovedtiltalte etter at han hadde skutt en ulv i mars.

– Dette var tøft, sier vitnet i samtalen.

I retten sa han at han ikke først trodde på at det var skutt ulv, men at han skjønte det var sant i ettertid. Han trodde heller ikke på når tiltalte eller andre sa at det var skutt mellom fem og 20 ulv.

– Men jeg liker ikke at det er ulv der jeg slipper bikkjene mine, sa vitnet.

Et annet vitne, en 49-åring, hadde også en samtale der 48-åringen sa det var skutt fire skudd mot ulv.

– Jeg trodde ikke på ham. Han er glad i å fantasere litt og lever i en fantasiverden, forklarte vitnet om samtalen der det ble snakket om at det var skutt etter ulv.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

  • Granstunnellen åpner trolig i kveld

    Granstunnellen på rv 4 er stengt pga at vann har flommet inn fra elva Vigga. – Vi håper vi klarer å åpne kl. 23 i kveld, sier Asbjørn Stensrud, seksjonssjef i Vegvesenet.

  • Rask kjøring i Kongsvinger

    UP har hatt fartskontroll i 80-sonen i Masterudvegen i Kongsvinger. Det endte med 23 fartsovertredelser, 22 fikk forenklet forelegg og en mistet førerkortet. Høyeste fart ble målt til 116 km/t.

  • Trøbbel med polititelefon

    Politiet har problemer med sitt telefonnummer 02800. I Innlandet kan publikum ringe tlf. 62 53 90 00. Nødtelefonen 112 fungerer som den skal, melder politiet i Innlandet.