NRK Meny
Normal

– Mistanken mot dem er styrket

De to mennene som er siktet for bildrapet i Sør-Odal blir løslatt. Det er ikke lenger fare for bevisforspillelse. – Men mistanken mot dem er styrket, sier politiadvokat Bjørn Erik Pettersen.

Bildrap i Sør-Odal
Foto: NRK

27-åringen fra Sør-Odal og 33-åringen fra Nes ble siktet for bildrapet og varetektsfengslet henholdsvis den 3. og 5. desember.

– Siden de ble pågrepet i desember, er mistanken mot dem styrket. Men ingen av dem erkjenner noen straffskyld, forteller politiadvokat Pettersen.

I dag har politiet besluttet at de to mennene skal løslates.

– Politiets siktelse mot de to er uendret og blir opprettholdt. Men siden det ikke lenger er fare for bevisforspillelse i saken, blir de løslatt. Etterforskningen fortsetter og vi kommer til å ta nye avhør av de siktede i saken, sier politiadvokat Bjørn Pettersen.

Døde av skadene

De to mennene er altså fortsatt siktet for å ha kjørt på og drept Halvor Johan Sva i Sør-Odal i oktober 2012.

64-åringen ble påkjørt like ved hjemmet sitt i Ullernvegen i Skarnes den 20. oktober da han var ute og luftet hunden sin. Han ble funnet i vegkanten og døde like etter av skadene fra påkjørselen.

Erkjenner ikke skyld

Politiadvokat Bjørn Pettersen og etterforskningsleder Ingar Høye.

Politiadvokat Bjørn Pettersen (t.v.) ber fortsatt folk som vet noe om å ta kontakt med politiet.

Foto: Ann-Kristin Mo / NRK

Mens de to siktede mennene har sittet i varetekt, har politiet avhørt dem og gjort en rekke vitneavhør og ulike tekniske undersøkelser.

– Vi avventer nå de tekniske undersøkelsene, blant annet undersøkelser av biler, før vi gjør nye avhør.

Politiadvokat Pettersen kan ikke si hva de to siktede har forklart eller sagt i avhørene mens de har sittet i varetekt. Men han forteller at de ikke har kommet med noen innrømmelser.

– Nei, ingen av dem erkjenner straffskyld. Mistanken mot dem er likevel styrket. Det er basert på avhør av dem og av vitner i perioden de har sittet i varetekt, sier Bjørn Erik Pettersen.

Fortsatt ubesvarte spørsmål

Det er fortsatt mange ubesvarte spørsmål i saken. Politiet er fortsatt ute etter å få inn flere opplysninger i saken.

– De som vet eller har hørt noe rundt bildrapssaken må ta kontakt med oss. Kom til oss med det du vet og la oss avgjøre om det er viktige opplysninger eller ikke, sier politiadvokat Bjørn Pettersen.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Thoresen tilbake til Russland

  Ishockeyspiller Patrick Thoresen drar tilbake til Russland for å spille resten av sesongen for sin gamle klubb SKA St. Petersburg. Han har vært tilbake i Storhamar bare et halvt år, men ifølge kontrakten kan han forlate klubben fra 1. desember.

  Patrick Thoresen
  Foto: Morten Stenberg / NRK
 • Vestre Toten savner maskinskatten

  Industrikommunene beklager at budsjettforliket nå fører til at maskinskatten forsvinner. For Vestre Toten kommune innebærer det et årlig inntektstap på nær fem millioner kroner. Men - for Nammo-konsernet betyr det lavere utgifter og nyinvesteringer.

  Flagg og logo for Nammo på Raufoss
  Foto: Arne Sørnes / NRK
 • Behov for flere lærere

  Lærernormen som nå blir innført gjør at Hamar får behov for 20 nye lærerårsverk, mens Lillehammer får behov for 17. Normen det ble enighet om i statsbudsjettet innebærer at det ikke skal være mer enn 15 elever per lærer.