NRK Meny
Normal

– Mistanken mot dem er styrket

De to mennene som er siktet for bildrapet i Sør-Odal blir løslatt. Det er ikke lenger fare for bevisforspillelse. – Men mistanken mot dem er styrket, sier politiadvokat Bjørn Erik Pettersen.

Bildrap i Sør-Odal
Foto: NRK

27-åringen fra Sør-Odal og 33-åringen fra Nes ble siktet for bildrapet og varetektsfengslet henholdsvis den 3. og 5. desember.

– Siden de ble pågrepet i desember, er mistanken mot dem styrket. Men ingen av dem erkjenner noen straffskyld, forteller politiadvokat Pettersen.

I dag har politiet besluttet at de to mennene skal løslates.

– Politiets siktelse mot de to er uendret og blir opprettholdt. Men siden det ikke lenger er fare for bevisforspillelse i saken, blir de løslatt. Etterforskningen fortsetter og vi kommer til å ta nye avhør av de siktede i saken, sier politiadvokat Bjørn Pettersen.

Døde av skadene

De to mennene er altså fortsatt siktet for å ha kjørt på og drept Halvor Johan Sva i Sør-Odal i oktober 2012.

64-åringen ble påkjørt like ved hjemmet sitt i Ullernvegen i Skarnes den 20. oktober da han var ute og luftet hunden sin. Han ble funnet i vegkanten og døde like etter av skadene fra påkjørselen.

Erkjenner ikke skyld

Politiadvokat Bjørn Pettersen og etterforskningsleder Ingar Høye.

Politiadvokat Bjørn Pettersen (t.v.) ber fortsatt folk som vet noe om å ta kontakt med politiet.

Foto: Ann-Kristin Mo / NRK

Mens de to siktede mennene har sittet i varetekt, har politiet avhørt dem og gjort en rekke vitneavhør og ulike tekniske undersøkelser.

– Vi avventer nå de tekniske undersøkelsene, blant annet undersøkelser av biler, før vi gjør nye avhør.

Politiadvokat Pettersen kan ikke si hva de to siktede har forklart eller sagt i avhørene mens de har sittet i varetekt. Men han forteller at de ikke har kommet med noen innrømmelser.

– Nei, ingen av dem erkjenner straffskyld. Mistanken mot dem er likevel styrket. Det er basert på avhør av dem og av vitner i perioden de har sittet i varetekt, sier Bjørn Erik Pettersen.

Fortsatt ubesvarte spørsmål

Det er fortsatt mange ubesvarte spørsmål i saken. Politiet er fortsatt ute etter å få inn flere opplysninger i saken.

– De som vet eller har hørt noe rundt bildrapssaken må ta kontakt med oss. Kom til oss med det du vet og la oss avgjøre om det er viktige opplysninger eller ikke, sier politiadvokat Bjørn Pettersen.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

  • Trosholmen ordførerkandidat

    Nominasjonskomiteen i Lillehammer Arbeiderparti innstiller Ingunn Trosholmen som ordførerkandidat til kommunevalget i 2019. Trosholmen har tidligere vært varaordfører i Øyer og er i dag varaordfører i Lillehammer. Hun var åtte år ved Nansen Fredssenter.

  • Ja til felles barnevernstjeneste

    Nordre Land kommunestyre sa i går ja til å bli med i en felles barnevernstjeneste i Gjøvik og Land. 16 stemte for og 11 imot forslaget etter en fire timer lang debatt.

  • Ap-politiker siktet for underslag

    Tidligere varaordfører og leder i Nord-Odal Arbeiderparti, Lasse Weckhorst, er nå siktet for underslag av 216.000 kroner fra Arbeiderpartiet, Nord-Odal idrettslag og en annen forening. Weckhorst har tilstått. Saken går i Glåmdal tingrett 18. april.