NRK Meny
Normal

– Mamma dro hodet mitt under vann

Den sju år gamle jenta som det ble spilt av dommeravhør med i retten i dag, sa at moren blant annet hadde slått henne i hodet med dusjhodet, og dratt hodet hennes under vann slik at hun ikke fikk puste.

Tiltalt i barnevolddssak

Den voldstiltalte sjubarnsmora erkjente i går delvis straffskyld på enkelte av punktene hun står tiltalt for.

Foto: Arne Sørenes / NRK

I barnevoldssaken i Gjøvik tingrett ble det tirsdag spilt av videoopptak av dommeravhør av flere av de fornærmede barna i saken. Den ene jenta er født i 2003, og er datteren til den hovedtiltalte sjubarnsmora. Jenta var sju år da avhøret ble gjort.

– En gang ble mamma sint på meg da jeg skulle bade, og da slo hun meg i hodet med dusjhodet, forklarte jenta.

– Etterpå dro hun meg hardt i håret, og dro hodet mitt under vann slik at jeg ikke fikk puste. Pappa ble sint da han hørte det, sa jenta.

– Ble kløpet og slått

På spørsmål om hvor hun ville bo i framtida, svarte jenta at hun ønsket å bo hos faren, fordi moren kunne være sint.

Den nå ni år gamle jenta forklarte videre at moren pleide å klype henne og søsknene i hånda med neglene sine, og at det gjorde vondt. Hun fortalte også at dette skjedde hvis hun hadde gjort en feil.

– Men jeg vil ikke at mamma skal hate meg. Hun blir ganske sint, og hvis hun får høre at jeg har fortalt dette til noen, så vil hun bli mere slem mot oss, sa jenta.

Noen ganger er hun snill også, hun kjøper klær og sminke til oss, sa jenta.

Jenta fortalte også at moren kunne være snill, og da kunne hun kjøpe ting til dem, som klær og sminke. Men hun sa videre at hvis moren ble sint ga hun ikke barna mat, og at hun noen ganger slo dem. Hun slår meg på kinnet, og det gjør vondt.

– Jeg blir trist inni meg, sa jenta.

– Slo med ledninger og kjøkkenredskaper

Hun forklarte videre at mora slo henne og søsknene med ledninger, slik at de fikk merker. Moren skal i følge jenta også ha slått dem med kjøkkenredskaper og sko.

Jenta fortalte videre at hun hadde blitt kløpet av tanten, som også er tiltalt i saken.

– Hun har enda spissere negler enn mamma, så det føles som kniver når hun klyper oss, sa jenta, som også sa at tanten slo sine egne barn.

– Livlig fantasi

Forsvareren til den 47 år gamle voldstiltalte sjubarnsmoren, Snorre Torgrimsby, sier at hans klient ikke kjenner seg igjen i det datteren forklarte.

– Hun er overrasket over det datteren sier, og bemerker at datteren har en livlig fantasi, sa Torgrimsby.

Han stiller spørsmål ved troverdigheten til jenta, og forteller at sjubarnsmoren mener datteren snakker om vold hjemme fordi hun helst vil bo hos faren sin.

I går erkjente sjubarnsmoren delvis straffeskyld på de delene av tiltalen som går på klaps og lette slag, men erkjenner ikke straffeskyld for den mer grove volden som ble beskrevet i dommeravhøret av datteren.

– Nei, hun har hele tiden sagt at dette ikke har forekommet, sier Torgrimsby.

Jostein Løken er forsvarer for tanten til jenta, som også står tiltalt for vold mot egne og andres barn. Hun nekter for straffskyld på alle punktene hun står tiltalt for.

– Hun har hele tiden nektet for at dette har skjedd, og det stemmer overens med det mennesker som har stått familien nær beskriver. Tanten sier det denne jenta beskriver av voldshandlinger ikke stemmer med virkeligheten, sier Løken.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

  • Ønsker tips om brann

    Politiet ønsker tips fra publikum som har sett en mørkkledd person i forbindelse med en brann i Raufoss i kveld. Politiet tror brannen er påsatt etter funn av paller på en kasse over et kjøleaggregat, samt at det er sikret en video av hendelsen.

  • Brann i søppelkasse ved rådhus

    Det begynte å brenne i en søppelkasse utenfor rådhuset på Raufoss ved 21.30-tida. Brannen ble raskt slukket. Brannårsaken er ikke kjent, men politiet utelukker ikke at den kan være påsatt og gjør søk i området. Et vindu ble ødelagt i brannen.

  • Storseier for Lillehammer

    Lillehammer vant hele 5–1 over Stavanger oilers i en kamp i eliteserien i ishockey i kveld. Kampen ble dramatisk for Lillehammers Emil Nyhus som ble sendt til sykehuset etter en takling. Ifølge TV2 skal han ha fått en kraftig hjernerystelse.