NRK Meny
Normal

– Facebook-saken er oppblåst

– Facebook-saken er oppblåst i media. Det er ikke mange, men to personer som har ytret seg mot jøder på Facebook, en av dem er AUF-medlem, sier fylkessekretær i Hedmark AUF, Anders Hommerstad Nysæther.

Anders Nysæther

AUF-sekretær i Hedmark, Anders Hommerstad Nysæther, mener Facebook-saken er oppblåst.

Foto: Mariann Bjelle / NRK

– Jeg har nå kontaktet lensmannen i Stange, Nils Ringnes, for å rådføre meg om Facebook-hetsen skal anmeldes eller ikke, sier Nysæther.

Det var tidligere i uka de to personene kom med hatske uttrykk som jødehore etter bombinga av Gaza.

Nysæther skal ha det første møte med politiet torsdag ettermiddag. Da skal han snakke om saken med politioverbetjent Jim Roger Lillemo.

– Men om det blir anmeldelse eller ikke, blir først avgjort i neste uke, sier Nysæther.

To jøde-hetsere

- Det er to personer som står bak jøde-hetsen på Facebook. De bor i henholdsvis Hamar og Stange. Bare den ene er AUF-medlem. Så denne saken er ikke så stor som man kan få inntrykk av i media, sier AUFs fylkessekretær Anders Hommerstad Nysæther.

Han vil ikke si i hvilken kommune AUF-medlemmet bor. Han vil heller ikke si noe om kjønn.

På spørsmål om mulig eksklusjon, sier Nysæther at det må behandles av lokallaget som sender et eventuelt vedtak til fylkeslaget.

Anders Hommerstad Nysæther bor selv i Stange.

Jødehets, antisemetisme, facebook, rasisme, AUF, AP politiker, kommunestyremedlem, Khalid Haji Ahmed, Hamar arbeiderparti, jøder, hetser, hets, Hitler, rasistisk, rasehets, ytringer

Jødehets blant ungdom

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Thoresen tilbake til Russland

  Ishockeyspiller Patrick Thoresen drar tilbake til Russland for å spille resten av sesongen for sin gamle klubb SKA St. Petersburg. Han har vært tilbake i Storhamar bare et halvt år, men ifølge kontrakten kan han forlate klubben fra 1. desember.

  Patrick Thoresen
  Foto: Morten Stenberg / NRK
 • Vestre Toten savner maskinskatten

  Industrikommunene beklager at budsjettforliket nå fører til at maskinskatten forsvinner. For Vestre Toten kommune innebærer det et årlig inntektstap på nær fem millioner kroner. Men - for Nammo-konsernet betyr det lavere utgifter og nyinvesteringer.

  Flagg og logo for Nammo på Raufoss
  Foto: Arne Sørnes / NRK
 • Behov for flere lærere

  Lærernormen som nå blir innført gjør at Hamar får behov for 20 nye lærerårsverk, mens Lillehammer får behov for 17. Normen det ble enighet om i statsbudsjettet innebærer at det ikke skal være mer enn 15 elever per lærer.