Normal

– Øygard burde søkt permisjon

Bistandsadvokat Nina Braathen Hjortdal sier at hennes klient føler seg mistrodd når Vågå Ap velger å leve med overgrepssiktet ordfører.

Nina Braathen Hjortdal

Bistandsadvokaten til den 15 år gamle jenta som har anmeldt Øygard, mener Vågå Ap burde anbefalt ordføreren å ta permisjon.

Foto: Alexander Nordby

I går kveld ble det klart at Rune Øygard fortsetter som ordfører i Vågå, til tross for at han er siktet for overgrep mot en mindreårig jente.

– Etter min oppfatning burde Øygard søkt permisjon, og det burde det lokale laget også bedt han om å gjøre. Hvis han velger å fortsette må Vågå leve med en ordfører som er siktet for overgrep mot barn. Det føles som en støtte til ordføreren, selv om vi ser at det ikke er det, sier bistandsadvokaten.

(Saken fortsetter under bildet)

Rune Øygard

Rune Øygard har vært ordfører i Vågå i 16 år. I går ble han gjenvalgt igjen, det på tross av siktelsen mot han.

Foto: Geir Olav Slåen / NRK

Forhåndsdømming

Øygards advokat derimot mener at det tvert imot er en forhåndsdømming av hennes klient.

Bistandsadvokat Mette Yvonne Larsen

Forsvarer Mette Yvonne Larsen er ikke enig i kritikken fra Braathen Hjortdal.

Foto: Alf Ivar Martinsen / NRK

– Vi advokater bør avstå fra å kommentere politiske beslutninger. Hvis han ikke skulle bli gjenvalgt, hva slags forhåndsdømming ville det ha vært, sier Øygards advokat Mette Yvonne Larsen.

– Det er mange interesser involvert, hun har ikke holdt seg unna politikk. Jeg oppfatter en del av hennes utspill, som del av et politisk spill faktisk, svarer bistandsadvokat Hjortdal.

Glad for tilliten

Øygards advokat sier at han setter pris på å være gjenvalgt i den vanskelige situasjonen.

– Han er glad for den tilliten han har fått, sier Larsen.

Hun sier at Øygard forholder seg til at opposisjonen er uenig, men at han har valgt å lytte til sine nærmeste og samfunnet i Vågå. Øygard er sykemeldt til slutten av oktober, og Larsen sier at han kommer tilbake som ordfører så snart han er friskmeldt.

Klarer seg bra

Bistandsadvokaten og hennes fornærmedes oppfatning er at ordføreren burde søkt permisjon slik at saken ble etterforsket i ro og fred.

Hvordan har den fornærmede jenta det i forhold til det som skjer?

– Det er en belastning for min klient, men jeg tror hun takler det bra likevel. Hun er en sterk jente, så jeg tror det går bra, sier bistandsadvokaten.