– Brannen kom overraskende

Ledelsen ved Haslemoen transittmottak sier den påtente brannen lørdag kom som en overraskelse. – Vi har ikke registrert misnøye i det siste, derfor kom denne brannen overraskende på oss, sier mottaksleder Terje Røe.

Video Brann på Haslemoen

Foto: Dag Bjørndahl

Det var litt før klokka 18 at det brøt ut brann i et av husene på Haslemoen. Ingen ble fysisk skadet i brannen, som ifølge politiet er påsatt.

Haslemoen transittmottak

Loftet og taket ble totalskadet i brannen.

Foto: Halvor Mykleby / NRK

Brannen spredte seg raskt fort opp til taket og loftet og slo ut gjennom vinduene. Tre asylsøkere er pågrepet mistenkt for å ha startet brannen.

Alle har fått nytt rom

80 menn bodde i blokka som brant. Disse ble flyttet til en naboblokk samme kveld.

– Både beboere og ansatte er preget etter brannen, men det er ro. Alle innser at det er politiet som skal etterforske saken. Alle har fått nye plasser å bo på, og vi føler at vi har god kontroll over situasjon, sier mottaksleder Terje Røe til NRK.

Terje Røe

Mottaksleder Terje Røe.

Foto: Halvor Mykleby / NRK

Han sier de ikke har satt i gang spesielle tiltak etter brannen.

– Vi føler veldig godt med, men inntil nå har vi ikke noen spesielle tiltak. Vi prøver å opprettholde normale tilstander med normale aktiviteter. Vår erfaring er at det fungerer best.

– Følger med

Transittmottaket har også tidligere vært utsatt for brann. Ved oppstart for to år siden var det flere tilfeller av brannstiftelser etter mye uro og misnøye på mottaket. Men Røe sier at denne brannen kom overraskende.

– Vi har ikke registrert misnøye i det siste. Vi følger nøye med på det. Det er mange som har store utfordringer her, men vi har ikke merket noe spesielt. Derfor kom denne brannen overraskende på oss, sier Terje Røe.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.