– Bjerke uaktuell som kaptein

Vegar Bjerke blir ikke kaptein i HamKam. Det sier styreleder Tor Rullestad, som har forståelse for kravet fra sponsoren Norsk Tipping.

Tor Rullestad
Foto: Madeleine Cederstrøm / NRK

Norsk Tipping vil ikke sponse HamKam hvis Bjerke gjenvelges som kaptein. Årsaken er bråket rundt Bjerkes telefonsalgselskap, Prodialog.

Forstår kravet

Rullestad har ingen problemer med å skjønne kravet fra Norsk Tipping.

– Når en er sponsor eller samarbeidspartner forventer en at den en sponser har et godt omdømme, det er noe av verdien en betaler for i en samarbeidsavtale.

At Norsk Tipping stiller krav for å sponse klubben, er uproblematisk, mener Rullestad.

Styret bestemmer

– I HamKam er det medlemmene og styret som bestemmer, men det er klart at vi lever i en symbiose med våre omgivelser, samarbeidspartnere og publikum som gjør at vi må lytte til alle. Når det er sagt er det styret som tar beslutningen, og alle i vår omgivelse kan være trygge på at styret skal ta riktige, gode beslutninger for Ham Kam, også i denne saken.

Velger ny kaptein

HamKam velger ny kaptein under treningsoppholdet på La Manga i Spania denne uka.
– Det skal velges kaptein, og det blir ikke Vegar Bjerke. Bjerke er uaktuell som kaptein på årets lag, sett fra en styreleders synspunkt.

Rullestad kjente ikke til saken før han ble kontaktet av en journalist tirsdag kveld, men mener dette henger sammen med at han er ny som styreleder for HamKam.