Trekker seg hvis Bjerke er kaptein

Norsk Tipping trekker seg som HamKam-sponsor hvis Vegar Bjerke fortsetter som kaptein.

Vegard Bjerke og HamKam

hamKam-kaptein Vegar Bjerke med bøyd rygg på bildet.

Foto: Solum, Stian Lysberg / SCANPIX

Det skriver Hamar Arbeiderblad. HamKam kan miste sponsorbidraget på 600 000 kroner hvis Norsk Tipping trekker seg.'

Årsaken til kravet fra tippeselskapet er alt bråket rundt telefonsalgselskapet Prodialog der Bjerke er medeier og styreleder.

- Jeg har forståelse for kravet fra Norsk Tipping, sier styreleder i HamKam, Tor Rullestad. HamKam skal velge kaptein under treningssamlinga på La Manga denne uka.

Klar beskjed

Administrerende direktør i Norsk Tipping, Torbjørn Almlid, bekrefter overfor HA at selskapet ikke vil sponse HamKam hvis Vegar Bjerke fortsetter som kaptein. Selskapet krevde det samme under vinterens redningsaksjon for klubben.

Almlid sier til HA at flere sponsorer da var enige med dem.

Årsaken til kravet fra Norsk Tipping er alt bråket rundt telefonsalgselskapet Prodialog der Bjerke er medeier og styreleder. Både Bjerke og forretningspartner og medeier i Prodialog, Sjur Lothe-Larsen, ble nylig ilagt konkurskarantene for ting som skjedde i Prodialog. Selskapet samlet inn 30 millioner kroner, mens de som skulle få hjelp, bare fikk 500 000 kroner.

Dommen er anket, og derfor ikke rettskraftig.

Skal være et forbilde

Vegar Bjerke selv har sagt at han gjerne vil fortsette som kaptein hvis han holder seg skadefri. Men kaptein blir han ikke hvis Norsk Tipping får det som de vil.

Torbjørn Almlid

Administrende direktør i Norsk Tipping, Torbjørn Almlid, vil ikke godta Vegar Bjerkem som HamKam-kaptein.

Foto: Torvild Sveen / NRK

- Vi har uttrykt at det blir vanskelig å støtte et lag som har en kaptein som var under politietterforskning. Det har med hvilke holdninger idretten skal spre. Kapteinen skal være et forbilde. Det er summen av saker rundt Bjerkes selskap som gjør dette problematisk. En kaptein har en så framtrende posisjon at dette har med profilen på partneren å gjøre, sier Almlid til Hamar Arbeiderblad.