NRK Meny
Normal

- Viktig å beholde Nordlie

Daglig leder i Kongsvinger fotball, Ole Jonny Gigernes, mener klubben skylder både byen og supporterne å få til en avtale med Tom Nordlie for neste sesong.

Tom Nordlie

KIL vil beholde Tom Nordlie, men vet ikke om de får råd.

Foto: Junge, Heiko / SCANPIX

Fortsatt er det uvisst om Tom Nordlie blir i Kongsvinger, men ledelsen jobber hardt for å få det til, forsikrer daglig leder Ole Jonny Gigernes.

- Nordlie er positiv til å fortsette, men vi har flere utfordringer, blant annet når det kommer til lønn, sier Gigernes.

Lønna et problem

- Nordli er en trener som lønnsmessig ligger høyt over det som har vært vanlig i Kongsvinger og vi kan ikke gi han et tilbud uten å ha dekning for det, sier Gigernes.

Ifølge Gigernes fører finanskrisa til at det mindre penger å hente hos sponsorene.

Kongsvinger tapte sesongens siste kamp borte mot Bryne på lørdag. Det ble til slutt 2-1 til hjemmelaget. KIL ender dermed på en 13.plass med 30 penge etter en skuffende sesong.

Svar innen to uker

Tom Nordlie ble klubbens redningsmann da han takket ja til trenerjobben i september.

- Han har bidratt positivt for klubben og for Kongsvinger som by. Vi skylder både byen og supporterne og få til en ordning med Nordli, sier Gigernes.

Gigernes forteller at det er viktig å få en avklaring raskt, og at han har andre navn på blokka dersom det skulle skjære seg med Nordlie. Gigernes regner med å ha svaret klart innen to uker.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Oppdatering ulykke E6

  En person kjøres til Lillehammer sykehus for kontroll/behandling etter trafikkulykken på E6 (Krekke). De øvrige er uskadd, veien er ryddet, melder politiet.

 • Blir kunstnerisk leder

  Ellen Horn blir ny kunstnerisk leder for Peer Gynt. Horn tiltrer i stillingen 1. mars, men skal jobbe mot forestillingen i 2019. Hun vil kombinere stillingen, som er en 50 prosents stilling, med jobben som skuespiller ved Nationaltheatret.

  Ellen Horn
  Foto: Gabrielle Graatrud/NRK
 • Tragisk uhell

  Politiet ser dødsbrannen på Breiskallen 8. februar, som et tragisk uhell. Boligen var overtent da nødetatene kom til stedet. En mann i 70-åra som bodde alene i huset, omkom i brannen. Det er ingen mistanke om at brannen skyldes elektrisk feil.

  Brann, Breiskallen
  Foto: Jorun Vang / NRK