NRK Meny
Normal

– Vannet sto langt opp på veggen

Da vannmassene i Garbekken kom strømmende tok Morten Gustu affære. Han hentet flere gamle sambygdinger hjem til seg.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

– Det var ei dame på 92 år som hadde fått en bekk gjennom huset sitt. da vi kom dit var det 10 til 15 cm vann på gulvet, sier Morten Gustu.

SE HVOR DET REGNER AKKURAT NÅ:

Mellom 12 0g 14 personer måtte i går kveld og i natt evakueres fra sine hjem i Stor-Elvdal. Gardbekken som kommer ut ved Bjøråneset buldret og brakte. Morten Gustu var bekymret for sine eldre sambygdinger og bestemte seg for å hjelpe.

– En annen mann i 80-åra satt i huset sitt nede ved bekken og når man er litt dårlig til beins kan man føle seg maktesløs når man ser slike vannmasser, sier han.

DET HAR GÅTT RAS FLERE STEDER I LANDET:

(Saken fortsetter under bildet)

Flom Gardbekken Stor-Elvdal

her har vannet gravd seg ned i gårdsplassen, andre steder sto vannet også flere cm opp på veggen innvendig.

Foto: Morten Gustu, Bjørånes

Stein og busker kom flytende

Mye regnvær var årsaken til at Garbekken bestemte seg for å ta andre veger. Gustu oppfattet situasjonen som forholdsvis dramatisk.

– Det kom digre busker og steiner farende ned bekken. Det er ingen som tror at noe slik kan skje uten at man har sett det, sier han.

Gustu tenkte først og fremst på å få folk i sikkerhet. Hans eget hus var ikke i fare, så han tok med seg flere mennesker hjem.

– De fikk være her i natt, men de fleste har dratt hjem nå, forteller han.

– Det begynner å se bedre ut nå men man ser at det har vært mye vann på jordene og foreløpig har vi ikke strøm. Det er ikke noe trivelig syn, sier han.

Flom Gardbekken Stor-Elvdal

Vannmassene har satt tydelige spor etter seg.

Foto: Morten Gustu, Bjørånes

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

  • Bil på taket ved Skreifjellet

    En bil har havnet på taket på fylkesvei 33 ved Skreifjella rett sør for Falkentunnelen. En person var i bilen men vedkommende kom seg ut ved egen hjelp. Politiet melder om få trafikkale problemer.

  • Fengsel for å ha slått kona si

    En mann i 30 årene er i Glåmdal tingrett dømt til fengsel i 10 måneder etter å ha slått kona si. Kvinnen ble slått flere ganger i ansiktet og fikk blant annet sprukket trommehinne. Hun fryktet for livet sitt og rømte til en nabo.

  • Leter etter brannårsaken

    Politiet fortsetter i dag etterforksningen for å finne årsaken til brannen fredag på Metallco Aluminium på Eina i Vestre Toten der to ansatte omkom. Leder i etterforskingsseksjonen hos politiet i Gjøvik, Siv Opsahl sier det blir en vanskelig oppgave, men at politiet vil bruke den tida som trengs. I morgen vil KRIPOS bistå etterforskingen.