NRK Meny
Normal

Ødeleggende om prestesaken blir gjenopptatt

Glåmdalspresten som er dømt for seksuelt misbruk og vold mot stedatteren sin, vil ha saken gjenopptatt. Bistandsadvokaten til stedatteren håper det ikke blir noe av.

Kvinnen som har anmeldt sin stefar for overgrep sammen med sin advokat Inger Marie Støen.

Stedatteren og bistandsadvokat Inger Marie Støen under rettsaken i Glåmdal tingrett.

Foto: Bjørn Opsahl / NRK

- For jenta er dette svært tragisk. En ny runde i retten vil nesten være ødeleggende.

Det sier Inger Marie Støen, som er bistandsadvokaten til stedatteren.

Har det tøft

Rettsaken mot Glåmdalspresten var en stor belastning for stedatteren. I dag har hun det fortsatt svært vanskelig og hun går jevnlig til behandling, forteller Støen.

Glåmdalspresten, som ble dømt til åtte års fengsel for seksuelt misbruk og vold mot stedatteren, har engasjert privatetterforsker Tore Sandberg til å hjelpe seg med å få saken gjenopptatt.

Nye opplysninger

I følge avisa Vårt Land sitter Tore Sandberg på nye opplysninger i saken, som trolig vil føre til at de krever gjenopptakelse.

Tore Sandberg

Privatetterforsker Tore Sandberg jobber for å få saken gjenopptatt.

Foto: Morten Holm / Scanpix

- Etter at det ble kjent at jeg arbeider med saken, har det kommet henvendelser fra mennesker som både har gjort observasjoner, har kjennskap til forholdene i familien og har kunnskap om steder som er interessante i saken, sier Sandberg til avisa Vårt Land.

Les også: Vil ha saken gjenopptatt

- Ødeleggende for stedatteren

Bistandsadvokat Inger Marie Støen sier de har visst lenge, at presten og privatetterforskeren har jobbet med å få saken gjenopptatt. Men hun mener det ikke er grunnlag for det.

- Vi håper det ender med at det ikke blir noen ny sak. For jenta vil det være tragisk, nærmest ødeleggende, sier Inger Marie Støen.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

  • Måtte fire ekstraomganger til

    I den andre kvartfinalen i sluttspillet i håndball for herrer i kveld så vant Kolstad 37–34 mot Elverum. Dermed må det spilles en tredje kvartfinale for å avgjøre hvem som går til semifinalen. Den kampen spilles i Elverum på søndag.

  • Granstunnellen åpner trolig i kveld

    Granstunnellen på rv 4 er stengt pga at vann har flommet inn fra elva Vigga. – Vi håper vi klarer å åpne kl. 23 i kveld, sier Asbjørn Stensrud, seksjonssjef i Vegvesenet.

  • Rask kjøring i Kongsvinger

    UP har hatt fartskontroll i 80-sonen i Masterudvegen i Kongsvinger. Det endte med 23 fartsovertredelser, 22 fikk forenklet forelegg og en mistet førerkortet. Høyeste fart ble målt til 116 km/t.