NRK Meny
Normal

- Tjener penger på alkoholsalg til mindreårige

Alkohol skal ha blitt solgt i organiserte former ved ungdomsskolene i Lillehammer. – Alvorlig at de som står bak tjener penger på dette, sier inspektør på Hammartun skole, Petter Grønberg.

Inspektør Petter Grønberg ved Hammartun skole.

ALVORLIG: Inspektør på Hammartun skole, Petter Grønberg, mener det blir ekstra alvorlig hvis noen har organisert seg og tjener penge rpå å selge alkohol til mindreårige elever.

Foto: Lars Erik Skrefsrud / NRK

De siste ukene skal elever ved Hammartun skole, midt i Lillehammer sentrum, ha blitt kontaktet av personer utenfor skolen som er behjelpelige med å skaffe elevene alkohol.

Både øl, vin og sprit skal ha blitt solgt, og de som gjør dette skal ifølge skoleledelsen tjene penger på salget.

– I tillegg til at det er ulovlig å selge til mindreårige, går de et langt skritt videre ved å tjene penger på dette salget, sier inspektør, Grønberg.

Bruker sosiale medier

Det var rektor på Hammartun skole som reagerte på dette først. I en melding til foreldrene på skolen skrev Tore Simensen dette:

«Det som er annerledes med denne saken er at det kan virke som det er organisert, og at disse tjener penger på å selge videre til ungdomsskoleelever. Kontakten blir opprettet gjennom Facebook eller andre sosiale medier. Tenker det er greit at dere som foresatte er informert om dette.»

I et intervju med NRK sier Simensen at det var foreldre, som har barn på skolen, som ga han beskjed om aktiviteten.

Simensen har vært i kontakt med de to andre ungdomsskolerektorene på Lillehammer og regner med at det ikke bare er på Hammartun at dette skjer.

Ber om tips

Tore Simensen forteller at han ikke vet, eller har hørt noe, om hvem som skal stå bak salget. Skolen har ikke anmeldt saken.

Politiet liker ikke hva de hører når NRK ringer og forteller om det som skal skje i organiserte former rett utenfor skoleportene til ungdomsskolene i byen.

– Vi har hørt at det blir solgt alkohol til mindreårige i byen, men ikke at dette skal være organisert. Vi har heller ikke hørt noe, før nå, om at de som gjør dette tjener penger på salget, sier Jostein Gravdal, leder for etterforskningsseksjonen hos politiet i Lillehammer.

Gravdal sier de ser alvorlig på saken, og ber om tips.

– Politiet hadde vært takknemlige om de som vet noe om dette salget tar kontakt med oss.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND