Fotballsesongen står for tur, men nå får altså fotballklubbene kritikk fra ernæringsfysiolog Christine Helle.
- Lite variert
På de aller fleste arenaene står det nå kioskmannskap klare til å servere publikum under kampene. Men Helle er ikke imponert over utvalget.
- Nei, jeg synes det er et snevert utvalg. Det blir blir feil at fotballklubber og idrettsorganisasjoner utelukkende satsar på salg av wienerpølser, vafler og hamburgere, sier Helle.
Helle peker blant annet på at det i stedet for vafler og pølser kan serveres grove rundstykker og baguetter med sunt pålegg.
I tillegg foreslår hun juice i stedet for brus samt mer frukt og grønnsaker. For hun tror fotballklubbene må bryte ned noen barrierer.
- Ja, det er klart at en kan endre holdninger. Dessuten tror jeg folk flest vet litt om kosthold, så det er ikke så mye som skal til, sier Helle.
KIL holder på sitt
Men så var det det med tradisjonen da.
Kongsvinger Fotball, for eksempel, er jo viden kjent for sine gode vafler og folk kjøper i store mengder. Derfor tror ikke daglig leder Jens Njøsen at sunnere kioskvarer er noe alternativ.
- Nei, jeg tror folk skal tåle den maten de får severt hos oss. Det er jo det daglige kostholdet som er utfordringen, sier Njøsen, som sier de serverer frukt til utøverne i forbindelse med kamper.
Tar utfordringen
Heller ikke i Sportsklubben Gjøvik-Lyn er det noen sunn meny i kiosken.
Men leder i klubben, Arve Hansen, innrømmer at de kunne gjort mer.
- Ja, det er klart at mer kunne vært gjort. Vi holder oss nok til det tradisjonelle i årets sesong også, men vi tar utfordringen. Frukt skal bli et supplement til vårt kioskutvalg, sier Hansen til NRK.