NRK Meny
Normal

- Riktig å avbryte

- Det var riktig å avbryte rennet. Det sier rennleder Rune Bergsodden, og avviser dermed kritikken fra Erling Jevne. 

 

 

Rune Bergsodden avviser kritikken.
Foto: NRK

Avviser kritikken

Mens folk på Rena koste seg i det fine morgenværet, ante folk i målområdet på Birkebeinerstadioen uråd. Flaggene sto etter hvert rett ut i den kraftige nordavinden.

Da rennet ble avbrutt, skal det ha vært vindkuler oppe i fjellet på 28 meter per sekund.

Rennleder Rune Bergsodden avviser kritikken fra Erling Jevne. Jevne fullførte løpet og mener det ikke var spesielt vanskelige forhold.

- Jeg vil ikke kommentere hans utspill, men jeg snakket med mange løpere som returnerte til Rena, og alle sa det var en riktig beslutning, sier Bergsodden.

Han får støtte fra flere.   

Hør Tore Eng-Øvermoe, intervjuet av Stein Schinstad.

- Det var av hensyn til liv og helse at vi avbrøt løpet, sier Tore Eng-Øvermoe, styremedlem i Birkebeinerrennet. Han mener at uansett hvor trist det er å avbryte løpet, så må løpernes sikkerhet komme i første rekke. 

Tore Eng-Øvermoe, styremedlem.
Foto: Stein Schinstad / NRK

Avlyst for første gang

Birkebeinerrennet gikk for 70. gang i dag, men ble altså avbrutt. Bortsett fra under krigen, er det første gang et birkbeinerrenn er avbrutt. Det var ikke renn i 1948, men det skulle heller ikke arrangert noe renn det året.

Hør Ingunn Rønningen Kleven, intervjuet av Stein Schinstad.

- Veldig trist, sier markedsansvarlig Ingunn Rønningen Kleven. en spesielt trist for alle som har forberedt seg i lang tid.

 

- Riktig avgjørelse, mener Ingunn Rønningen Kleven, markedsansvarlig.
Foto: Stein Schinstad / NRK

 

 - Forferdelig trist, men helt riktig å avbryte rennet, sier Harald Moen som ovar speaker på Birkebeinerstadioen. Han hadde hørt rykter om kraftig vind på fjellet og var innstilt på å gi beskjeden ut over stadioen.

Ivar Ringen, mangeårig medarrangør av Birken, var bare tilskuer i dag. Men også han mener det er helt riktig å avbryte rennet når vinden var så kraftig.

Vanskelig logistikk

Hovedproblemet da det var et faktum at rennet ble avlyst, var å organisere transport, både av folk og utstyr. I dag tidlig gikk 12 semitrailere med løpernes sekker og annet utstyr fra Rena til Lillehammer.

- Men all bagasjen er blitt returnert til Rena. Det er også satt opp busser sånn at de som er på Rena fraktes til Lillehammer eller Oslo, sier Rønningen Kleven.

Det var helt uforsvarlig å sende løperne over fjellet, i følge juryen.

- Jeg forstår hvis folk er frustrerte, men det var farlig i dag, sier Rønningen Kleven.

 

Målområdet på Birkebeinerstadion.
Foto: Stein Schinstad / NRK