NRK Meny
Normal

- Rått på Kirkenær!

- Det er helt kanon å være publikum, sier guttegjengen fra Oslo. De fulgter med på rallykjørernes spektakulære hopp på fartsetappen SS8 på Kirkenær.

 

Rallypublikum
Foto: Anne Næsheim / NRK

Masse folk møtte opp på Kirkenær i dag, til tross for surt og kaldt vær.

Hopp opp mot 70 meter

- Dette er et utrolig bra rally å være publikum på, sier Ola Fuglesteg

Han er i Kirkenær sammen med en guttegjeng fra Oslo-området. Fartsetappen i Kirkenær er lagt opp slik at publikum kan se rallybilene på nært hold. Den svært smale vegen går blant annet langs Glommas bredd og publikum kan følge bilene ganske så langt.

- Arrangørene i Norge skal ha skryt for at de har lagt så godt til rette for publikum. Det er kort vei mellom parkeringsplass og etapper, og det er bra, sier gutta.

Et av høydepunktene for publikum, var stedet hvor rallybilene hoppet opp mot 70 meter. Her var det samlet masse folk.

Etappen på Kirkenær startet klokka 16:33. Dette er dagens siste etappe i Rally Norway.

Rallypublikum på Kirkenær
Foto: Anne Næsheim / NRK

Alt for lite svensker

En gjeng svensker var også på plass på Kirkenær.

- Det er bra at Norge endelig har fått rally-VM. Men det er altfor få svensker her, mener Hanna Martinsson, Henrik Åslund, Richard Bernardsson og Per Hanis fra Malung i Dalarna i Sverige, som blir i Norge til søndag for å få med Rally Norway.

- Folk oppfører seg bra

Røde Kors har vært ute på flere etapper i dag for å ivareta publikums sikkerhet. Korpsleder i Løten Røde Kors, Kjell Arne Lindstad sier det har gått rolig for seg.

- Så vidt jeg vet har vi ikke hatt noen skader blant publikum. Det er god stemning og folk oppfører seg bra.

Selv om det blir drukket alkohol blant noen av publikummerne har fyll så langt ikke vært noe stort problem på etappene.

- Noe drikking er det jo, men jeg har enda ikke sett noen som har vært overstadig beruset, sier Lindstad.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Ny spiller til Storhamar

  Storhamar ishockey har mandag signert 24 år gamle Phil Marinaccio fra Canada. Det skriver klubben på sine nettsider. Trener Fredrik Söderström sier at kanadieren er en ung, ambisiøs spiller med et interessant potensiale. Storhamar topper eliteserien etter at det er spilt 13 kamper.

  Storhamar
  Foto: TV 2
 • Utforkjøring i Garmo

  En personbil kjørte utfor vegen i Garmo ved 11.45-tida i formiddag. Ifølge politiet var det en person i bilen. Vedkommende skal ha smerter i en fot. Nødetatene er på veg til stedet.

 • Store mengder overgrepsbilder

  I dag startet rettssaken mot en mann fra Vest-Oppland som er tiltalt for gjentatte overgrep mot barn, blant annet et familiemedlem. Hun skal ha vært tre år da overgrepene startet. Mannen skal ha hatt over 500 000 bilder av overgrep mot barn.