NRK Meny
Normal

- Kan noen ta imot evakuerte?

– Det vil ta flere måneder før noen av leilighetene etter eksplosjonen på Otta er beboelige. Åtte evakuerte mangler fortsatt husrom, kan noen hjelpe dem, spør ordfører Dag Erik Pryhn.

Dag Erik Pryhn, ordfører i Sel

Dag Erik Pryhn, ordfører i Sel

Foto: Runar Henriksen Jørstad / NRK

23 beboere på Otta er evakuerte etter en voldsom gasseksplosjon fredag kveld. Alle ble innlosjert på hotell eller hos venner natt til lørdag, og det vil også skje i dagene fremover.

- Har noen en leilighet?

– Men vi trenger en løsning i månedene framover, og ber lokalbefolkningen stille opp og hjelpe til. Har noen en hybel eller leilighet til overs, hadde det vært kjærkomment, sier Pryhn.

Video Hjemløse etter eksplosjon på Otta

Åtte er fortsatt hjemløse etter eksplosjonen.

– Jeg må si at hjelpeapparetet og folk ellers har gjort en kjempeinnsats.

Mandag morgen klokka 09 skal kommunen ha et møte hvor de oppsummerer helgas dramatiske hendelser. I forkant av møtet sier Pryhn at åtte personer fortsatt mangler alternativt bosted.

– Med forbehold om at ingen av dem fikk tak i husrom i løpet av søndagen, er det fortsatt åtte personer fordelt på 6 husstander som fortsatt ønsker hjelp, sier ordføreren.

– Flere av de andre beboerne har flyttet inn hos venner. Noen er hos familie her på stedet, mens andre har reist til venner eller familie i for eksempel Øyer eller Stryn.

Nesten ingen kommunale leiligheter

– På stående fot har jeg ikke noe godt svar på hvor raskt vi kan vi finne en varig løsning. Kommunen disponerer bare en eller to leiligheter vi kan leie ut. Derfor er vi altså avhengig av det private markedet, sier ordføreren.

Slik så det ut etter etter eksplosjonen:

Video Gasseksplosjon på Otta

Slik så det ut etter gasseksplosjonen.