Rapporterte avvik i mars

En gasstekniker som reparerte en lekkasje på leiligetsbygget i Otta i mars, rapporterte da avvik ved anlegget til firmaet som hadde installert det. - Ting var ikke gjort på den måten jeg er vant med, sier han til GD .

Eksplosjonen skjedde i første etasje i denne boligblokka.

Ivar Øyen reparerte en lekkasje i ulykkesblokka i mars.

Foto: Geir Olav Slåen / NRK

Gasstekniker Ivar Øyen har, ifølge avisa, drevet i gassbransjen siden 1999. I mars i år ble han kontaktet av Norsk Gassnett, som har montert anlegget i det eksploderte leilighetsbygget i Otta. Øyen skulle da reparere en lekkasje i fjerde etasje.

- I forbindelse med oppdraget kikket jeg litt på anlegget også, sier han. - Det var detaljer ved blant annet opplegget fra gasstanken og inn på vegg som jeg reagerte på.

Bekrefter rapporten

Øyen sier at avvikene han oppdaget ikke var direkte farlige, men at han likevel skrev en rapport om det han hadde sett. Den leverte han til Norsk Gassnett rett etter at han hadde vært i bygget.

NRK har tidligere meldt at lensmannskontoret i Sel fikk rapporten samtidig som Norsk Gassnett. Dette er feil. Lensmann i Sel, Ragnar Andreassen, sier han ikke fikk Øyens rapport før etter eksplosjonen. NRK beklager feilen.

Beboere i første etasje forteller om en voldsom eksplosjon.

Eksplosjonen blåste ut flere vegger i boligblokka.

Foto: Geir Olav Slåen

Andreassen vil ikke gå nærmere inn på innholdet.

- Nei dette er et internt brev som Øyen har sendt til firmaet. Vi registrerer at det har vært en lekkasje i mars, sier Andreassen. Han sier også at Øyen vil bli innkalt som vitne i saken.

Norsk Gassnett har foreløpig ikke kommentert uttalelsene fra Ivar Øyen.