NRK Meny
Normal

- Ikke skyldig

Presten som er tiltalt for seksuelle overgrep mot stedatteren sin erklærte seg ikke skyldig da rettsaken mot han startet i Glåmdal tingrett i dag.

Rettsaken mot presten i Glåmdals-distriktet er igang
Foto: OPer Magnusen / NRK

Mannen er tiltalt for grove seksuelle overgrep, vold og mishandling av stedatteren sin gjennom mange år.

Ifølge tiltalen startet overgrepene da stedatteren var fem år gammel. Overgrepene  skal ha pågått fra hun var fem år gammel og til hun ble mellom 16 og 18 år. Det siste overgrepet skal ha skjedd så sent som i fjor.

 - Rene voldtekter

Aktor karakteriserer overgrepene de siste årene som rene voldtekter gjennomført med makt. Stedatteren skal ifølge aktor også ha blitt slått og brennemerket.

Det er ingen vitner til den påståtte mishandlingen, men flere vitner skal forklare seg om det har sett av skader hos fornærmede opp gjennom årene.

Får ikke foklare seg

Den fornærmede kvinnen ønsket å forklare seg for åpen rett, men retten bestemte mandag at både tilalte og fornæmede skal forklare seg uten publikum til stedet.

- Vi ønsker lukkede dører i alle fall under forklaringene til min klient, hans kone og stedatteren, sier tiltaltes forsvarer Sigmund Øien.

Det skal føres 35 vitner, jevnt fordelt mellom aktoratet og forsvaret. Prestens kone er innstevnet av aktoratet, og Sigmund Øien vil ikke foregripe om hun vil forklare seg til fordel for mannen sin eller ikke.

Stedatteren skal forklare seg på tirsdag og onsdag. Presten er altså tiltalt for grovt seksuelt misbruk av stedatteren sin gjennom en årrekke. Han risikerer 21 års fengsel hvis han blir funnet skyldig og dømt.