Monsen falt av hundesleden – måtte på legevakta

– Øyeblikket når du mister taket og vet at spannet fosser videre i bratt nedoverbakke uten styring er... ingen god følelse, skriver Lars Monsen på Facebook.

Lars Monsen falt av sleden

Torsdag morgen er Lars Monsen på legevakta i Alta for å ta røntgen av en vond arm.

Foto: Rune Berg

Torsdag morgen møter NRK Lars Monsen på legevakta i Alta, han er her etter å ha skadet seg på trening med hundespannet sitt onsdag.

Monsen er på plass i Finnmark, og skulle bare ta en vanlig treningsøkt i forkant av Finnmarksløpet da uhellet skjeddet.

– Det ble et uhell i sporet i går gitt, sier Monsen til NRK.

På Facebook skriver Monsen: «I går dro jeg på en treningstur med 16 svært spreke hunder, fra Strand Camping og opp på fjellet. Føret var skarpt og raskt. På returen, ned den bratte lia mot Sorris, i Detzika-lia, er det en krapp hårnålssving. Her fikk jeg ikke tilstrekkelig sving på sleden, og ble slengt av i høy fart. Øyeblikket når du mister taket og vet at spannet fosser videre i bratt nedoverbakke uten styring er... ingen god følelse.»

Lars Monsen på legevakta

Lars Monsen på legevakta.

Foto: Rune Berg

– Slo meg kraftig

Det er kun to dager igjen til starten av det verdenskjente hundesledeløpet, og en skade nå kan være svært kritisk.

– Jeg slo meg kraftig, og det tok nok et par minutter før jeg klarte å reise meg, og da ute av stand til å løfte høyre arm. Heldigvis var alle hundene ok. Men jeg har fått meg en trøkk. Høyre skulder, og høyre arm er ikke operativ, så nå har jeg tatt røntgen, og venter på resultatet av den, sier Monsen.

– Hvordan har du sovet i natt?

– Jeg har sovet noe, takket være masse smertestillende. Men jeg har våknet dyvåt av svette, så at noe er galt med armen, det er helt klart, sier Monsen.

Kjører uansett

Den erfarne friluftsmannen og hundekjøreren avviser imidlertid at ulykken får konsekvenser for løpsstart lørdag.

– Om jeg så må binde meg fast i sleden og spise en bøtte med smertestillende, så skal jeg kjøre. Hundespannet mitt ser så bra ut, og det er jo så fint på vidda nå, at vi skal ut, sier Monsen.

Han erkjenner at en vond arm kan bli skjebnesvanger for hvor mye krefter han selv kan bidra med under løpet, og håper han rekker å bli bedre før lørdag.

– Kanskje kommer jeg ikke til å kunne bruke skistaven, og da kommer jeg til å tape mye, det er helt klart. Men det finnes løsninger på alt, kanskje jeg bare må kjøre på en annen måte. Jeg skal snakke litt med teamet mitt, og vi skal finne en løsning, sier Monsen.

– Klart jeg skal kjøre! Det er bare en liten utfordring ekstra.

Lars Monsen

Lars Monsen i Kirkenes, fra fjorårets utgave av Finnmarksløpet.

Foto: Andre Bendixen