Marinade:
2-3 desiliter kulturmelk
1 ts gurkemeie
1 knivsodd rød chili (fersk eller tørket)
1 god teskje karve
1 god teskje finhakka hvitløk
Legg små stykker av torsk (sei eller hyse kan også brukes) i marinaden og la den ligge der i minimum 5 minutter (Fisken kan ligge i marinaden og få godgjøre seg i opptil fire dager i kjøleskap, hvis du ikke skal lage retten med en gang). Frosne fiskestykker er lettest å håndtere når de skal marineres.
Legg fiskestykkene i en ildfast form og steik de i 8-10 minutter i steikovnen på 180-200 grader. Mens fisken steiker, kan du lage sausen.
Saus:
1 ss løk
1 ss tomat
litt grønn eller rød paprika
1 ss sjampinjong
½ ts ingefær (fersk eller tørka)
½ ts hvitløk
en knivsodd grønn chili
Finhakk ingrediensene godt og steik de i olje på sterk varme, gjerne solsikkeolje. Etter et par minutter tilsetter du dette:
4 ss kokosmelk (flytende eller tørrmelk)
1 ts gurkemeie
1 ts karve
1 ts malt pepper (kan sløyfes)
1 ts salt (kan sløyfes)
noen teskjeer masala-saus (kan sløyfes)
2-3 dl fiskekraft
Rør mens sausen koker og spe sausen med fløte til den har en passe tykk konsistens. Smak på sausen underveis, og tilsett mer fløte hvis den er for sterk, eller mer krydder hvis du synes smaken er for mild, eller hvis du synes smaken domineres av kokosmelka.
Sausen behøver ikke å koke lengre enn noen få minutter når du har smakt den til. Nå er retten ferdig! Server med nykokt ris; basmati- eller jasminris smaker best. Som nevnt kan du også bruke sei eller hyse, men kylling egner seg også fint i denne retten.