Reiser 1412 kilometer for å spille to bortekamper

– Jeg lurer på hvilke andre lag som har en slik reisebelastning i 4. divisjon i Norge, sier målvakten.

FK Sørøy Glimt

«GUTTAN FRA HAVET»: Å reise fra havgapet ute på Sørøya i Vest-Finnmark for å spille bortekamper er ikke bare-bare for FK Sørøy Glimts spillere.

Foto: Kristin Olsen / FK Sørøy Glimt

– Årets «lengste bortekamp» står for tur når vi skal reise østover. Faktisk vil det bli kjørt hele 1412 kilometer, og det vil bli lagt ned hele 21 timer i bil og 3 timer med ferge.

Dette melder fotballklubben Sørøy Glimt til sine følgere på Facebook.

Klubben spiller i 4. divisjon, og har to bortekamper til helgen. Den første på lørdag mot IL Norild i Finnmarks fylkeshovedstad Vadsø, og den andre på søndag mot Båtsfjord helt nord på Varangerhalvøya.

Avstandene fra Sørøy Glimts hjemmebane i Hasvik på Sørøya i Vest-Finnmark til bortebanene i Øst-Finnmark er med andre ord ikke akkurat bare et steinkast unna.

Det er Sørøy-målvakt Karl Magnus Eide som har finregnet på antall kilometer og reisetid som han og hans medspillere må foreta.

Laster kart, vennligst vent...

BORTEKAMPAVSTANDER: Finnmark fylke oppgis å være over 12 prosent større enn Danmark i areal. (Klikk på de røde markørene for forklaringer).

– Vadsøværingene reiser lengst, men...

Karl Magnus Øfeldt Eide

HAR KARTLAGT REISENE: Keeper, og for anledning pressekontakt for FK Sørøy Glimt, Karl Magnus Øfeldt Eide.

Foto: Kristin Olsen / FK Sørøy Glimt

– Det var en kar fra Alta som påpekte på Facebook at Vadsølaget Norild har mer reisebelastning for hele sesongen enn oss.

– Det er for så vidt korrekt med tanke på reiseavstand i antall kilometer. Vi tilbakelegger totalt 4.866 kilometer med bil, mens Norild tilbakelegger 5.664 kilometer, sier klubbmålvakt Karl Magnus Eide til NRK.

– Men – de kommer seg jo hjem til Vadsø samme dag når de har spilt borte mot eksempelvis Porsanger, Nordlys i Karasjok, og faktisk også mot Kautokeino.

Eide viser til den for lokalkjente åpenbare årsaksforklaringen: FK Sørøy Glimts hjemmebane ligger, slik navnet avslører, ute på en øy – og uten veiforbindelse. Vadsølaget Norild og Båtsfjord holder derimot til på fastlandet med veiforbindelser.

– For oss er det derfor ikke så enkelt. Vi må overnatte i Alta fordi vi ikke rekker fergen tilbake til Sørøya, forteller Eide.

Østfinnmark politidistrikt

FINNMARKS AVSTANDER: Tidligere har Finnmarks politimester Ellen Katrine Hætta lagt ut dette kartet for å illustrere avstandene mellom byer og tettsteder i Finnmark. Dette ble publisert i forbindelse med debatten om politireformen.

– Pytt sann

– Dette er jo en liten utfordring for oss på Sørøya. Slik har det vært i alle år.

– Men vi klager ikke. Det er bare koselig å dra på tur. Pytt sann, dette tar vi på strak arm, sier Eide.

– Går det ut over innsats og prestasjoner på banen?

– Nei. Denne gangen kjører vi først til Tana på fredag og overnatter. Lørdag kjører vi til Vadsø. Så selv om reisebelastningen er stor, så er vi uthvilte og klare til kamp mot Norild på lørdag og mot Båtsfjord på søndag, forteller Eide.

– Men det er jo flyplass på Sørøy Glimts hjemplass Hasvik, og i Vadsø og Båtsfjord. Hvorfor tar dere ikke fly?

– Det kan bli vanskelig. Vi hadde nok kommet oss østover, men ikke hjem igjen grunnet manglende flykorrespondanser. Vi hadde dermed risikert å bruke lengre tid med fly. I tillegg hadde det blitt mye dyrere, sier Eide.

Hei, årets lengste bortekamp står for tur når vi skal reise østover. Faktisk vil det bli kjørt hele 1412.km, det vil bli...

Publisert av FK Sørøy Glimt Onsdag 18. mai 2016